Binance heeft $64 miljard aan on-chain reserve, aldus Nansen

Binance is onlangs door Amerikaanse regelgevers aangeklaagd wegens het schenden van Amerikaanse federale wetgeving. Ook kreeg de exchange beschuldigingen te verwerken over dat Binance op een vergelijkbare manier als FTX activa heeft geschud. Desondanks blijft de on-chain balans van de exchange hoog.

Gegevens van blockchain-analysebedrijf Nansen tonen namelijk aan dat de on-chain portfolio van Binance momenteel $64 miljard bedraagt. USDT, BTC, ETH, BUSD en BNB zijn de grootste holdings van de exchange en maken ongeveer 81% uit van de totale balans van de crypto-exchange op dit moment.

De reserves tonen de activa-ondersteuning en kracht van de exchange, wat mogelijk de uitstroom van de exchange kan opvangen, aangezien sommigen vrezen voor een herhaling van FTX. Binance heeft tot woensdag meer dan $600 miljoen aan token-uitstroom van klanten gezien, hoewel dit cijfer nog steeds relatief lager is dan toen BUSD-uitgever Paxos eerder dit jaar door een Amerikaanse Securities and Exchange Commission-rechtszaak werd getroffen. Binance verwerkte destijds meer dan $2 miljard aan opnames op één dag.

Recente beschuldigingen van de Amerikaanse Commodity Futures Commission tegen de exchange en zijn oprichter Changpeng Zhao zouden een tik op de vingers moeten zijn, aldus Fundstrat-analist Walter Teng op Twitter. Binance-depositohouders hadden haast om het ecosysteem te verlaten en Teng zei hierover:

“Zonder recursieve leverage met behulp van BNB en BUSD, is het moeilijk voor te stellen dat er een gedwongen verkoop zal plaatsvinden.”

De on-chain portfolio van Binance toont het bedrag aan kapitaal dat mensen aanhouden op ’s werelds grootste exchange qua transactievolume. Volgens Charles Storry, hoofd groei bij crypto-indexplatform Phuture, beschouwen fondsen, handelaren en investeerders die blootstelling hebben aan Binance de huidige situatie als ‘business as usual’. Volgen hem heeft het nieuws van de CFTC geen paniek veroorzaakt bij investeerders. Hij ging verder met zeggen dat Binance er niet om bekend staat de meest transparante exchange te zijn. Ook gaf hij aan dat de exchange veel stormen heeft weten te doorstaan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!