Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Financiële waakhond van Taiwan krijgt autoriteit op het gebied van crypto-regulering

De Financial Supervisory Commission of Taiwan (FSC) wordt de belangrijkste toezichthouder van cryptocurrencies op het eiland, aldus de voorzitter van de autoriteit. Huang Tien-Mu heeft namelijk aangekondigd dat de toezichthouder toezicht zal houden op de crypto-branche in Taiwan, zo meldt de lokale krant United Daily News.

Huang sprak op 20 maart de wetgevende vergadering van Taiwan, de Legislative Yuan, toe over de regulering van cryptocurrencies in de Republiek China (ROC). Hij benadrukte dat het aankomende crypto-regelgevingskader van de FSC belangrijke regels en beleidslijnen zal bevatten, waaronder de scheiding van klantactiva van bedrijfsfondsen en investeerdersbeschermingspraktijken.

Huang specificeerde dat de FSC momenteel door het hoogste bestuursorgaan van de natie, de Executive Yuan, wordt opgedragen om toezicht te houden op betalingen en transacties in de crypto-markt. Daarnaast gaf hij aan dat andere branche-gerelateerde activa, zoals non-fungibele tokens (NFT’s), mogelijk niet onder toezicht van de FSC vallen.

Bovendien zal de FSC in eerste instantie speciale aandacht besteden aan zelfregulerende principes in de crypto-branche in Taiwan. Hieraan voegde hij toe dat de autoriteit de instructies van de Executive Yuan zal opvolgen.

Volgens een rapport van het Taiwanese Central News Agency verwachten Taiwanese wetgevers een relevant crypto-reguleringskader te ontwikkelen en goed te keuren tegen eind maart of begin april op zijn vroegst. Het huidige voorlopige plan heeft naar verluidt tot doel de regulering van NFT’s onder toezicht van het Ministerie van Digitale Zaken te plaatsen.

Het nieuws komt naar voren te midden van aanhoudende spanningen tussen Taiwan en China, waarbij de Chinese regering Taiwan beschouwt als een afvallige provincie die het onder controle wil brengen. In tegenstelling tot sommige crypto-vriendelijke rechtsgebieden in de Azië-Pacific regio, zoals Hong Kong of Singapore, is China naar voren gekomen als een belangrijk anti-crypto land, met een algeheel verbod op crypto in 2021.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!