Ethereum-transactiekosten dalen naar zes-maandelijks dieptepunt

Crypto-liefhebbers juichen nu Ethereum-gasvergoedingen dalen naar een dieptepunt van zes maanden, wat een mogelijke opbloei voor alternatieve cryptocurrencies aangeeft. Marktspeelers en analisten zijn in opwinding over de recente daling van de transactiekosten van Ethereum (ETH), samenvallend met een solide stijging van 4,3% in de waarde van Ether.

Volgens inzichten van Santiment daalde de gemiddelde gasvergoeding voor transacties op 27 april naar slechts $1,12, waardoor golven door het hele cryptocurrency-landschap gingen, met name voor altcoins.

De afname van gasvergoedingen wordt deels toegeschreven aan verminderd verkeer op het Ethereum-netwerk. Het is een eenvoudige vergelijking: minder transacties betekenen vaak lagere kosten. Bovendien heeft de nieuwste Dencun de operaties aanzienlijk gestroomlijnd, waardoor een soepelere functionaliteit binnen het netwerk mogelijk is.

Eerdere gegevens tonen een overtuigend verband tussen dalingen in gasvergoedingen en daaropvolgende periodes van verhoogde activiteit en prijsstijgingen bij altcoins. De analyse van Santiment suggereert dat deze vergoedingsdalingen vaak samenvallen met marktdieptepunten, wat wijst op een mogelijke ommekeer in sentiment en het begin van een altcoin-rally. Deze observatie krijgt verdere steun van Ethereum’s voortdurende deflatoire koers na de Merge, waarbij de afgelopen vijf maanden meer ETH is verbrand dan uitgegeven, wat effectief de totale voorraad vermindert.

Ondanks de daling in gasvergoedingen en de belofte van een opleving van altcoins, onthullen recente gegevens een opmerkelijke toename van de circulerende voorraad van Ethereum. In de afgelopen maand zijn er 74.458 nieuwe ETH in omloop gekomen, wat meer is dan de 57.516 ETH die in dezelfde periode zijn geburnd. Hoewel deze stijging in aanbod wenkbrauwen kan doen fronsen, is het cruciaal om de voortdurende deflatoire trend van Ethereum na de Merge te erkennen, gekenmerkt door een consistente patroon van meer ETH die wordt verbrand dan uitgegeven.

Ondanks de recente toename van de circulerende voorraad blijft het cumulatieve bedrag aan geburnde ETH sinds de Merge significant, wat wijst op voortdurende netwerkactiviteit en vraag naar Ethereum. Dit suggereert dat hoewel er misschien kortetermijnfluctuaties zijn in de aanbods-dynamiek, het bredere marktsentiment ten opzichte van Ethereum positief blijft.

Op technisch vlak lijkt Ethereum klaar voor een doorbraak, mogelijk het doorbreken van de $3.300-markering. Het marktsentiment blijft bullish voor ETH, gesteund door recente walvisactiviteit, zoals de opmerkelijke verwerving van ETH door James Fickel, wat vertrouwen en optimisme onder investeerders aangeeft.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!