Bitcoin koers staat stil in afwachting op FOMC-meeting

Na voor het eerst in negen maanden $28.000 te hebben overschreden, handelde Bitcoin (BTC) de afgelopen 24 uur tussen $27.300 en $28.350, terwijl beleggers wachten op een besluit van de Federal Reserve over de rentetarieven op woensdag.

In afwachting op de FOMC-meeting, voorspellen handelaren een stijging van de rente van 25 basispunten. Zo schreef Swissblock Insights in een rapport dat de markt lijkt te gokken op een renteverhoging van 0,25 procentpunt. Als gevolg hiervan voorspelt het dat de Bitcoin koers vlak zal blijven handelen, totdat het besluit naar buiten komt. Het beschreef het als volgt:

“Als de Fed doorgaat met het verhogen van de rente, zou de markt niet zo agressief moeten reageren. Als de Fed echter pauzeert, zullen we een sterke opwaartse beweging zien. We verwachten dat het volume zal afnemen en dat de prijsactie van bitcoin wat stoom zal verliezen tijdens de vergadering.”

Het sentiment rond Bitcoin en de cryptocurrency-markt blijft echter optimistisch sinds de ineenstorting van Silicon Valley Bank en de daaruit voortvloeiende gevolgen voor het traditionele financiële systeem. Met de cryptomarkt op een cruciaal keerpunt, valt nog te bezien welke richting het in de nabije toekomst zal inslaan. Het enige wat we nu kunnen doen is afwachten tot het besluit van de FOMC-meeting naar buiten komt en hoe de markt hierop reageert.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!