Bloomberg-strateeg zegt dat beleggers nu anders naar Bitcoin kijken

Bloomberg Intelligence senior macrostrateeg Mike McGlone heeft aangegeven dat de recente faillissementen van verschillende Amerikaanse banken de manier veranderen waarop beleggers naar Bitcoin (BTC) kijken.

In een nieuwe livestream met Scott Melker zei McGlone dat een toenemend aantal investeerders waarschijnlijk Bitcoin gaat kopen als een waardevol alternatief buiten het traditionele monetaire systeem. Hij gaf het volgende aan:

“Nu verwacht ik volledig dat de gemiddelde responsieve belegger op zoek is naar Bitcoin en dips en dat rally’s ze misschien wat enthousiaster zullen maken. Het is echt omgeschakeld. Er is hier in deze markt een fundamentele paradigmaverschuiving als gevolg van de crisis.”

Volgens McGlone zullen Bitcoin, obligaties en goud meer gewilde activa worden nu de zorgen over inflatie en een waarschijnlijke recessie de liquiditeit beginnen te beperken. Hij vervolgde met:

“We zullen die hervervloeiing niet hebben zoals we in het verleden hadden vanwege de lessen van inflatie die ons leven lang zullen resoneren als ze te snel, te veel ‘weer liquide’ worden. Dus voor mij is dat waar de wereld nu naartoe gaat. En daarom is dit een andere omgeving voor dingen die daarvan afhankelijk zijn, Amerikaanse aandelen. Dat is over.

En het is de recessie. We moeten dus door deze recessie zien te komen. Als we het niet krijgen. Dat is een schok. Slechts twee weken geleden was de waarschijnlijkheid de hoogste ooit op basis van de rentecurve. Je kunt niet zeggen dat dat geweigerd is. Dus we moeten door deze recessie komen om na te denken over zoiets als risicoactiva zoals aandelen. Maar kijk eens wat goud en obligaties en Bitcoin doen. Dat zullen voor mij enkele van de dingen zijn die mensen zullen willen kopen in dips terwijl we in een recessie kantelen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!