Coinbase gaat een door euro-gesteunde stablecoin (EUROC) listen

De grootste Amerikaanse cryptocurrency-exchange, Coinbase, heeft onlangs aangekondigd dat het ondersteuning zal lanceren voor de Euro Coin (EUROC), een door de euro ondersteunde stablecoin, in regio’s waar handel wordt ondersteund.

Gisteren kondigde Coinbase aan dat het vanaf vandaag zou beginnen met het verhandelen van Euro Coin. Het is een ERC-20-token dat door Circle is uitgegeven onder hetzelfde volledige reservemodel als USDC zodra er aan de liquiditeitsvoorwaarden wordt voldaan.

Coinbase heeft echter vandaag in de vroege uren de geplande ondersteuning voor zijn EUROC-listing aangepast. De exchange verklaarde dat de handel in de stablecoin zal beginnen in ondersteunde jurisdicties op maandag 27 februari als aan de liquiditeitsvoorwaarden is voldaan. Coinbase meldde het volgende op Twitter:

“Update: de handel zal nu naar verwachting beginnen op of na 09:00 uur PT op maandag 27 februari 2023, als aan de liquiditeitsvoorwaarden is voldaan.”

Gebruikers kunnen na de listing dus gebruik maken van de nieuwe stablecoin door deze verhandelen in de EUROC-USD- en EUROC-EUR-paren. Coinbase voegde toe dat de EUROC een ERC-20-token is op het Ethereum-netwerk en dat verzenden naar andere blockchain-netwerken kan leiden tot het verlies van geld.

De EUROC stablecoin zal volgens de aankondiging worden gelanceerd met het Experiment Label, dat is bedoeld voor nieuwe tokens of tokens met een laag volume op de exchange. Het label staat op activa om de transparantie van Coinbase te vergroten en klanten te helpen weloverwogen beslissingen te nemen.

Sinds hun lanceringen, domineren de op de dollar gebaseerde stablecoins, zoals USDC, USDT en BUSD. Vorige week zijn stabecoins echter onder meer toezicht komen te staan door regelgevers in de Verenigde Staten.

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft namelijk een Wells Notice afgegeven aan het New Yorkse Department of Financial Services (NYDFS). Hierdoor was de uitgever van Binance USD (BUSD), Paxos, genoodzaakt de uitgifte van de stablecoin stop te zetten.

Paxos was daarnaast gedwongen de banden te verbreken nadat er werd geschikt wegens het overtreden van de effectenwetten. Doordat Coinbase nu actief bezig is met de ondersteuning van de EUROC, doet het effectief een stap weg van de door USD gesteunde stablecoins en dus de jurisdictie van de SEC en vergelijkbare toezichthouders.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!