Paxos is klaar om de claims van de SEC aan te vechten

Paxos, een toonaangevend gereguleerd blockchain- en tokenisatie-infrastructuurplatform, heeft gereageerd op de claims van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de uitgifte van Binance USD (BUSD).

In een blog van weerlegde Paxos beweringen van de SEC dat BUSD een effect zou zijn onder de federale effectenwetgeving. Het antwoord van Paxos komt nadat de SEC eerder deze maand een Wells-kennisgeving naar het bedrijf had gestuurd waarin stond dat “BUSD een effect is en dat Paxos het aanbod van BUSD had moeten registreren onder de federale effectenwetten.”

Aangezien de kennisgeving van de SEC alleen betrekking heeft op BUSD en er geen andere beschuldigingen tegen zijn, is het bedrijf klaar om te bewijzen dat BUSD geen effect is. Het bedrijf gaf het volgende hierover aan:

“Paxos heeft altijd prioriteit gegeven aan de veiligheid van de activa van zijn klanten … We zullen met het SEC-personeel in gesprek gaan over deze kwestie en zijn bereid om indien nodig krachtig te procederen.”

BUSD is een stablecoin van Binance, uitgegeven door Paxos. Volgens Paxos wordt de stablecoin altijd 1:1 ondersteund met echte Amerikaanse dollars, volledig gescheiden en aangehouden op externe rekeningen. Met een marktkapitalisatie van $16 miljard is BUSD ook de op twee na grootste stablecoin met ongeveer 90% van BUSD in handen van Binance.

De SEC is niet de enige toezichthouder die achter Paxos aan zit voor BUSD. Maandag vertelde een woordvoerder van het New Yorkse Department of Financial Services aan Reuters dat Paxos “zijn verplichtingen voor op maat gemaakte, periodieke risicobeoordelingen en due diligence-controles had geschonden”, waardoor BUSD openstond voor gebruik door slechte actoren. De NYDFS beval Paxos om de uitgifte van de stablecoin stop te zetten vanwege “onopgeloste problemen” die betrekking hebben op de toezichtrelatie met Binance.

Paxos reageerde door aan te kondigen dat het onmiddellijk stopte met de uitgifte van nieuwe BUSD-tokens, eraan toevoegend dat het “in nauwe samenwerking met het New Yorkse Department of Financial Services (NYDFS) werkte”.

Ondertussen, na het harde optreden tegen Paxos, merkte Changpeng Zhao “CZ”, de oprichter van Binance, in een reeks tweets op dat ze BUSD in de nabije toekomst zouden blijven ondersteunen, en verduidelijkte dat de stablecoin volledig eigendom is van en wordt beheerd door Paxos.

Hij merkte verder op dat rechtbanken zullen beslissen of BUSD een effect is en dat dit een grote invloed zal hebben op hoe de crypto-industrie zich zal ontwikkelen (of zich niet zal ontwikkelen) in de rechtsgebieden waar het als zodanig wordt geregeerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!