Twee analisten delen hun voorspellingen over de volgende beweging van Bitcoin

Een zeer populaire crypto-analist heeft gewaarschuwd dat Bitcoin (BTC) in de laatste fase zit van zijn opwaartse traject. Smart Contracter heeft namelijk de Elliott Wave-theorie toegepast in zijn technische analyse die hij aan zijn ruim 220.000 volgers op Twitter liet zien. Volgens de theorie vormt een bullish patroon zich in vijf golven waarvan de analist denkt dat Bitcoin zich nu in de laatste golf bevindt.

Volgens de Elliott Wave-theorie beweegt de hoofdtrend van de prijs van een activum in een patroon van vijf golven, terwijl een correctie plaatsvindt in een patroon van drie golven. De vijfde golf van Bitcoin zal volgens Smart Contracter boven de $26.000 uit komen, waarna Bitcoin wederom onder de $20.000 zal dalen voordat de echte rally van dit jaar van start gaat. Hij gaf het onderstaande aan:

“De golf 5 op de BTC daily [timeframe] is nu in volle gang.

We verwachten dat we die $ 25.200 highs zullen halen, waarschijnlijk zeven een tikkeltje hoger tot ongeveer $ 26.000 – $ 26.500 om de laatst overgebleven beren uit te wissen, iedereen mega-bull te krijgen, en dan een langzame dump van meer dan 2 maanden in de $ 19.000 voordat de echte 2023 bull run begint. ”

Een andere populaire analist, Michaël van de Poppe, is het niet eens met de voorspelling van Smart Contracter. Volgens hem zal Bitcoin tot 40% stijgen zodra het boven een belangrijk psychologisch niveau stijgt. Dit niveau iets hoger dan $25.000, waarna Bitcoin boven de $30.000 kan stijgen, aldus Van de Poppe op Twitter. Hij meldde het onderstaande aan zijn bijna 650.000 volgers:

“Correcties zijn van relatief korte duur in een stijgende markt.

Hogere tijdsbestekniveaus krijgen één test en dan beginnen de markten omhoog te schieten, omdat mensen de correctie te kort schieten.

Als we $ 25.000 breken, gaan we verder richting $ 30.000 – $ 35.000 voor Bitcoin.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!