Bitcoin koers gaat richting $25k in maart, aldus analist

De bekende Nederlandse crypto-handelaar Michaël van de Poppe heeft onlangs aangegeven dat hij verwacht dat de Bitcoin koers het potentieel heeft om in maart boven de $25.000 uit te stijgen. Dit zal volgens hem gebeuren als de huidige prijsconsolidatie uitpakt zoals algemeen wordt verwacht. Hij tweette het onderstaande:

“Bitcoin consolideert goed na dat blok van $21,5K. Waarschijnlijk zal er een periode van langzame consolidatie en sleur plaatsvinden (must-hold boven de $21K). Als dat gebeurt, gaan we in maart door naar $25K+.”

De projectie van Van de Poppe komt nadat de BTC een lokaal dieptepunt van $21.376 bereikte, wat gebeurde na een terugval van het hoogste punt van dit jaar van $24.258. Dit werd op zijn beurt weer veroorzaakt door het nieuws dat de Amerikaanse SEC de cryptocurrency-beurs Kraken ging vervolgen vanwege zijn stakingsdiensten. Kraken besloot dan ook snel een schikking te bereiken met de toezichthouder en zijn stakingsdiensten stop te zetten.

Bitcoin koers in 2023

Na het jaar te zijn begonnen op $16.530, begon de Bitcoin koers aan een steile rally om het hoogste punt van het jaar van $24.258 in vier weken te bereiken. De aard van de rally zorgde voor enige twijfel bij traders, van wie sommigen verwachtten dat de prijzen lager zouden zijn gedaald voordat een bullish run werd bevestigd.

Tot nu toe hebben de prijsontwikkeling van Bitcoin en de bijbehorende macro-economische factoren veel gebruikers doen geloven dat er al een bodem is bereikt en prijzen zijn vastgesteld voor meer opwaartse ontdekkingen.

Bitcoin won 47,56% tijdens zijn aanvankelijke rally in januari 2023. Na het bereiken van het hoogste punt van het jaar daalde de prijs met 11,83%, tot een dieptepunt van $21,376. De prijs stuiterde op de steun en handelt op het moment van schrijven op $22.490.

Bitcoin richting $25k of naar beneden?

De huidige prijs van Bitcoin blijft binnen een bereik dat Van de Poppe omschrijft als prijsconsolidatie. Uit zijn weergegeven grafiekanalyse valt het consolidatiegebied tussen $21.258 en $23.326. Hij denkt ook dat de Bitcoin prijs boven de $21.000 moet blijven om het bullish sentiment te behouden, waarbij hij opmerkt dat de Bitcoin koers in het geval van een opwaartse uitbraak naar de $25.000 zou stijgen.

Verschillende meningen volgden de voorspelling van Van de Poppe, waarbij sommige analisten voorstander waren van verdere neerwaartse koersbewegingen. Een Twitter-gebruiker met de identiteit VIPeez Crypto sprak zijn onwil uit voor een rally tegen Bitcoin prijs. Hij reageerde op Van de Poppe door te suggereren dat het voor Bitcoin moeilijk kan zijn om weer boven de $23.000 te klimmen. Volgens hem zou het onvermogen om boven de $23.000 te breken ervoor zorgen dat Bitcoin lager zou dalen, zelfs onder het lokale dieptepunt van $21.376.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!