PayPal hield in Q4 2022 meer dan $600 miljoen aan cryptocurrencies vast

De betalingsgigant voor internationale betalingen PayPal had afgelopen kwartaal voor honderden miljoenen dollars aan cryptocurrencies in zijn bezit, waarvan het grootste deel Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) waren.

Volgens het jaarlijkse financiële rapport van PayPal aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), hield het betalingsplatform in het vierde kwartaal van 2022 ongeveer $604 miljoen aan cryptocurrencies vast, waaronder $291 miljoen aan BTC en $250 miljoen aan ETH. Uit de gegevens blijkt ook dat PayPal $63 miljoen aan andere niet nader genoemde digitale activa bezat.

PayPal besloot in 2020 een stap te zetten in de crypto-industrie door het zijn klanten mogelijk te maken om verschillende cryptocurrencies via het platform te kopen en vast te houden. Als gevolg hiervan is het een vrij grote speler in de cryptomarkt geworden.

Om deze groei door te zetten, kondigde de betalingsgigant afgelopen december een samenwerking aan met cryptobedrijf ConsenSys om PayPal te integreren in MetaMask, een van de meest populaire crypto-wallets ter wereld.

De productmanager van MetaMask, Lorenzo Santos, zei destijds dat de samenwerking tussen de twee bedrijven MetaMask-gebruikers in staat zou stellen om niet alleen gemakkelijk crypto te kopen en verkopen, maar ook om te communiceren met Web 3-applicaties, zoals non-fungible token (NFT)-marktplaatsen, gedecentraliseerde financiering (DeFi) platforms en op blockchain gebaseerde games.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!