PayPal gaat nu officieel Bitcoin aanbieden aan zijn gebruikers

De geruchten omtrent het feit dat de betaalgigant Paypal Bitcoin (BTC) zal gaan aanbieden zijn nu officieel bevestigd. Het bedrijf heeft namelijk aangegeven dat zijn klanten nu Bitcoin en andere cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en vasthouden. Het bedrijf gaf ook aan dat zijn klanten vanaf begin 2021 cryptocurrencies kunnen gebruiken om te winkelen bij de ruim 26 miljoen handelaren op zijn netwerk.

Een rapport van Reuters citeert de president en CEO van het bedrijf, Dan Schulman, die zei dat “de dienst het wereldwijde gebruik van virtuele munten zal aanmoedigen en zijn netwerk zal voorbereiden op nieuwe digitale valuta die kunnen worden ontwikkeld door centrale banken en bedrijven.” Hij ging verder met:

“We werken samen met centrale banken en denken na over alle vormen van digitale valuta en hoe Paypal een rol kan spelen.”

Volgens een rapport kunnen accounthouders in de VS in “de komende weken” beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrencies, terwijl er plannen zijn om “dit uit te breiden naar Venmo en sommige andere landen in de eerste helft van 2021.”

Het rapport voegt eraan toe dat Paypal, dat de eerste voorwaardelijke cryptocurrency-licentie van het New York State Department of Financial Services (NYDFS) heeft verkregen, “in eerste instantie de aankopen van Bitcoin en andere cryptocurrencies, genaamd Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin, zal toestaan.” Zoals eerdere geruchten al deden vermoeden zal Paypal samenwerken met Paxos Trust Company om de service aan te bieden.

Ondertussen legt het rapport verder uit:

“Cryptocurrency-betalingen op Paypal worden verrekend met fiat-valuta’s, zoals de VS. dollar, wat betekent dat handelaren geen betalingen in virtuele munten zullen ontvangen.”

De komst van de betalingsreus zal waarschijnlijk leiden tot een bredere acceptatie van cryptocurrencies, gezien het brede bereik. Volgens het rapport heeft Paypal “346 miljoen actieve accounts over de hele wereld en verwerkte het $222 miljard aan betalingen in het tweede kwartaal.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!