Binance verantwoordelijk voor 55% van het handelsvolume

Na de ineenstorting van FTX heeft zijn rivaal Binance een grotere dominantie verworven in de wereldwijde spothandel in cryptocurrencies. Concreet controleerde de toonaangevende dienstverlener op het gebied van digitale activa in januari maar liefst 55% van de crypto-spothandel ter wereld.

De faillissementsaanvraag en het aftreden van Sam Bankman-Fried, voormalig CEO van de beurs, zou hebben geleid tot een toename van het marktaandeel van Binance. Hoewel het ook opmerkelijk is dat deze extra groei werd opgemerkt in een tijd dat cryptocurrencies zich herstelden in termen van hun marktprijs.

Volgens gegevens van CoinMarketCap is Binance momenteel ’s werelds grootste dienstverlener op het gebied van digitale activa, daarbij verwijzend naar het 24-uurs handelsvolume en wekelijkse bezoeken. Terwijl het wereldwijde bereik van Binance toeneemt, laten andere cryptoplatforms zoals Coinbase, Crypto.com en Kraken een vlakke lijn zien.

Binance is het nieuwe jaar al goed begonnen, aangezien het zijn personeelsbestand met 30% wil uitbreiden. Volgens gegevens van CryptoCompare heeft Binance een stijging van 7% doorgemaakt na het hele fiasco met FTX. Wat betreft regelgeving en naleving, heeft het crypto-handelsplatform goedkeuring en registratie gekregen van verschillende toezichthoudende autoriteiten in Europa.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!