The Merge garandeert geen hogere mate van decentralisatie op Ethereum, aldus Visa-rapport

De tak van Visa die zich bezighoudt met cryptocurrencies heeft zijn langverwachte rapport uitgebracht over The Merge van Ethereum (ETH) eerder vorig jaar. In het rapport wordt ingegaan op de activering van het Merge-mechanisme van de mainnet-activering. Het onderstaande werd aangegeven door een van de auteurs van het rapport:

“Bij @Visa zijn we verheugd om ons nieuwste onderzoeksstuk te delen, waarin we ingaan op de specifieke kenmerken van “The Merge”, de mogelijke gevolgen voor het blockchain-trilemma en de aanstaande blockchain-upgrades die we nauwlettend volgen.”

De autuers benadrukten eerst dat dit evenement baanbrekend is geweest voor de duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en hulpbronnenefficiëntie van Ethereum. Als er alleen op deze aspecten zou worden beoordeeld, is dit de meest indrukwekkende overgang in de technische geschiedenis tot nu toe. Naar schatting zal de overgang van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS) het energieverbruik van Ethereum met 99,95% verminderen. Het is dan ook de eerste demonstratie van een systeem van deze grootte dat de ecologische voetafdruk heeft weten te verkleinen door uitsluitend gebruik te maken van innovatie en herontwerp.

Als het gaat om decentralisatie en veiligheid, kan de activering van The Merge er op de lange termijn uitzien als een zwaard dat aan twee kanten snijdt voor Ethereum. PoS-consensus maakt gebruik van een lagere toetredingdrempel dankzij de providers van staking. Toch heeft dit niet geleid tot meer decentralisatie.

De grootste miners op Ethereum overheersen echter het netwerk. De staking entiteiten kunnen echter niet worden vervangen door liefhebbers van Ethereum aangezien de drempel voor een validatieknooppunt te hoog is met 32 ETH als minimum. Staking-pools kunnen hierdoor te veel controle krijgen over de voortgang van Ethereum vanwege de grote hoeveelheid Ether die door hun klanten wordt ingezet.

Dezelfde observaties werken voor de schaalmogelijkheden van het grootste platform voor smart contracts. De overgang naar PoS heeft namelijk niet geresulteerd in een toename van de doorvoer voor Ethereum, wat alleen zou worden bereikt door middel van sharding of via Layer-2-oplossingen.

De experts van Visa zullen daarom de volgende ontwikkelingen in de Ethereum 2.0 roadmap nauwlettend volgen om te beslissen of het klaar is om een belangrijke rol te spelen in het wereldwijde grensoverschrijdende betalingssysteem:

“De ontwikkeling van schaalbaarheid en beveiligingsfuncties in Ethereum 2.0 over de de komende jaren zullen van cruciaal belang zijn bij het vormgeven van het vermogen van het netwerk om te worden gebruikt voor bredere betalingstoepassingen.”

The Merge lanceerde vorig jaar september waardoor de Ethereum-mining volledig werd vervangen door staking.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!