Ethereum koers

Na The Merge zullen er nog twee Ethereum-testnetten bestaan

The Merge staat voor de deur voor Ethereum (ETH). De ontwikkelaars verbonden aan de fusie hebben echter besloten om hun focus te verleggen naar het behoud van twee testnetten na de verschuiving naar Proof-of-Stake (PoS).

De ontwikkelaars hebben besloten dat Goerli en Sepolia geschikt zijn voor The Merge. Ook hebben zij besloten om andere testnetten te beëindigen en op de lange termijn te focussen op slechts twee testnetten. Naar verwachting zal de fusie in het derde kwartaal van dit jaar plaatsvinden. De Ethereum Foundation heeft daarnaast aangegeven dat de Gray Glacier Upgrade eind juni 2022 zal plaatsvinden bij blok 15.050.000. Onlangs lanceerde Ethereum nog de fusie op het Sepolia-testnet, na een lancering op het Ropsten-testnet eerder dit jaar.

In een blog heeft de Ethereum Foundation duidelijk gemaakt dat andere testnetten zullen worden afgeschaft. Het gaat hierbij om Ropsten, Rinkeby en Kiln. Het is de verwachting dat de laatst genoemde als eerste zal worden afgeschaft. Zodra The Merge van het mainnet is voltooid naar PoS, zal het in de tweede helft van 2022 worden stopgezet.

Daarna staat het Rinkeby-testnet op het programma, waarbij het de bedoeling is om dit testnet in het vierde kwartaal van 2022 stop te zetten. Vanwege het stopzetten van de testnetten, heeft de Ethereum Foundation het advies uitgebracht aan de ontwikkelaars om te migreren naar Goerli of Sepolia. Het Ropsten-testnet zal zelfs niet meer gaan draaien na The Merge en zal worden vervangen door Sepolia. Het zal naar verwachting in het tweede of derde kwartaal van volgend jaar worden gesloten, een jaar nadat Sepolia de overgang naar PoS heeft voltooid.

De ontwikkelaars van de cliënts zullen na de upgrade van de Ethereum-blockchain verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van Goerli en Sepolia. Het Beacon Chain-testnet zal worden samengevoegd met Goerli, waarbij de chain open zal blijven voor gebruikers die de testnet-validator willen gebruiken.

Inmiddels is er een nieuwe Beacon Chain gemaakt voor de overgang van Sepolia naar PoS. Deze zal werken op een vergelijkbare manier met andere testnetten die nu nog actief zijn. Het kan echter alleen worden bediend met toestemming van een gevalideerde set.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN