DOGE levert 261% meer winst op dan Bitcoin

Bij de term ‘minen‘ in de crypto-omgeving denken we vaak aan Bitcoin (BTC). Daarentegen zijn heel veel coins te minen en zo ook de meme token (DOGE). Volgens het crypto-analyseplatform CoinWarz is de token veel winstgevender om te minen dan Bitcoin.

Volgens het analyseplatform zijn de elektriciteitskosten iets lager om BTC te minen dan DOGE, maar de winstmarge voor het minen van DOGE is aanzienlijk hoger dan voor het minen van BTC.

Op het moment van schrijven bedragen de elektriciteitskosten om DOGE te minen $8,22 per dag en $7,22 per dag om BTC te minen, volgens CoinWarz. Maar DOGE miners maken dagelijks 12,94 dollar winst, vergeleken met slechts 3,58 dollar winst per dag voor BTC miners – waardoor de meme token meer dan 261% winstgevender is om te minen dan de toonaangevende activa.

Bron: CoinWarz

DOGE is volgens CoinWarz de tweede meest winstgevende token om te minen.

Op het moment van schrijven wordt DOGE gewaardeerd op $0,0891, een stijging van bijna 10% in de afgelopen 24 uur na een rally met de bredere cryptomarkten.

Het meest winstgevende token om te minen is Verge (XVG), dat miners dagelijks $33,38 aan winst betaalt na $8,22 elektriciteitskosten. Bitcoin Cash (BCH) staat op de vijfde plaats met $3,36 dagelijkse winst. Litecoin (LTC) staat op de zesde plaats met $1,80 per dag aan winst om te minen.

Ondertussen verliezen Ethereum Classic (ETC) en Monero (XMR) miners geld met respectievelijk $0,26 en $0,32 per dag.

Naast het minen van Dogecoin zijn ook grotendeels van de beleggers winstgevend. Volgens blockchainanalysebedrijf IntoTheBlock is 61% van de DOGE-houders winstgevend in hun investeringen, terwijl 35% dat niet is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!