Analist waarschuwt handelaren voor Solana

De populaire cryptocurrency-analist, die de bodem van de bearmarkt van Bitcoin (BTC) in 2018 correct voorspelde, bekend als Smart Contracter op Twitter, heeft onlangs aan zijn ruim 215.000 volgers een waarschuwing uitgevaardigd tegen Solana (SOL).

Pseudonieme analist gaf aan dat Solana’s sterke start van het jaar waarschijnlijk ten einde loopt. Hij voorspelt dat de munt zich zou kunnen voorbereiden op een aanzienlijke retracement. Hij tweette het volgende:

“Meer dan 112% beweging van SOL’s dieptepunten in een duidelijke V-omkering impulsieve beweging met vijf golven. Een van de duidelijkste die ik over de hele linie kan zien, eigenlijk.

In de komende weken verwacht ik dat een ABC die hele run corrigeert, waarschijnlijk tussen de 25% en 35%, maar het zal waarschijnlijk een koopdip zijn.”

Smart Contracter maakt gebruik van de Elliott Wave-theorie, een technische analysebenadering die toekomstige prijsactie probeert te voorspellen door de massapsychologie te volgen die zich meestal in golven manifesteert. Volgens de theorie heeft een bullish asset de neiging om te corrigeren (ABC-golf) na een rally van vijf golven.

Als hij naar de grafiek van Smart Contracter kijkt, lijkt hij een beweging onder de $12 te voorspellen voor SOL op het 0,618 Fibonacci-niveau. De analist is overigens niet de enige analist die een meer bearish kijk heeft op de Solana koers.

De op de voet gevolgde econoom Alex Krüger denkt namelijk ook dat er een einde gekomen is aan de epische prijsstijgingen van SOL. Volgens Krüger zijn de shorts die de rally van SOL hebben aangewakkerd, al uitgewist. Hij tweette:

“Beren uitgeroeid en SOL-financieringsmarkten zijn weer in balans. Ik denk dat het nog ruimte heeft om te gaan, maar de outperformance-fase is grotendeels achter de rug.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!