XRP laat bullishness zien + kans op short squeeze, aldus Santiment

Het gerenommeerde crypto-analysebedrijf Santiment heeft op Twitter aangegeven dat XRP weer bullishness laat zien, aangezien whales de munt aan het verzamelen zijn.

Volgens Santiment bereidt de XRP koers een mogelijke prijsstijging vanaf 2023 voor, mogelijk veroorzaakt door een short squeeze.

Een short squeeze vindt plaats wanneer een ongewoon aantal handelaren een actief proberen te shorten. De squeeze begint wanneer de prijs omhoog springt, waardoor veel handelaren hun posities terug moeten kopen en daardoor de prijs op een volatiele manier nog verder opdrijven.

Santiment toonde het scheve financieringspercentage voor XRP op Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld op basis van handelsvolume, om dit statement te ondersteunen. Het tweette het volgende:

“Het XRP-netwerk heeft een aantal intrigerende netwerkverschillen die wijzen op sterke bullish cases. Onze communitypost bespreekt whale-adressen die zich snel ophopen, handelaren die short gaan en een aanzienlijke long/short die op het punt staat te worden overschreden.”

Het analysebedrijf ging verder met het analyseren van de nummer één en de nummer twee cryptocurrencies, Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Het zei dat beide munten er zwak uitzien op basis van hun Network Value to Transactions Ratio (NVT).

De NVT-statistiek probeert de richting van de markt te peilen door te kijken naar tokencirculatie versus de marktkapitalisatie van het activum. Een lage oplage ten opzichte van de marktkapitalisatie betekent dat het token overgewaardeerd is en gepositioneerd is voor een correctie.

Santiment tweette het volgende:

“Volgens het NVT-prijsvoorspellingsmodel van Santiment hebben Bitcoin en Ethereum nog steeds wat meer netwerkhulp nodig om de huidige marktkapitalisaties te rechtvaardigen. De circulatie van beide netwerken moet in 2023 aantrekken, en deze week zal het uitwijzen wanneer er geen vakantiedagen zijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!