Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

CEO voorspelt nieuwe bullmarkt voor Bitcoin

De CEO van ShapeShift, Erik Voorhees, is verrassend positief over een mogelijke omkeer in de negatieve prijsactie van Bitcoin (BTC). Zo voorspeld de CEO dat een nieuwe bullmarkt misschien wel in 6 maanden kan beginnen. 

Erik Voorhees is opvallend gestemd over een mogelijke bullmarkt voor Bitcoin in de toekomst. De CEO van ShapeShift, een exchange voor cryptocurrencies, laat weten in een recent interview met Bankless Shows dat een bullmarkt voor Bitcoin mogelijk al in 6 maanden kan optreden wanneer de macro economische condities verbeteren. Zo geeft Voorhees aan dat in de zomer een koers van $40.000 voor bitcoin mogelijk kan zijn, dit zou neerkomen op ongeveer een 2.5x stijging ten opzichte van de huidige koers. Zo licht de CEO zelf verder toe:

“Het heeft ook veel te maken met de macro-omgeving. Zolang de rentetarieven hoog worden gehouden en de monetaire omstandigheden krap zijn, zal er tegenwind zijn. Dat zal begin tot midden [2023] gaan veranderen. Dus het zou me niet verbazen als bitcoin tegen de zomer $40.000 zou zijn. Dat zou me helemaal niet verbazen. En dat is ongeveer 2,5 keer vanaf hier. Het is dus een mooi rendement.”

Volgende Bitcoin halving in 2024

Hoewel de voorspelling van Erik Voorhees erg positief lijkt is de markt momenteel nog steeds erg bearish. Zo is bitcoin in de afgelopen 365 dagen met bijna 64% gedaald (bron; CoinGecko) en is de volgende Bitcoin halving meer dan een jaar weg, verwachte datum is maart 27 in 2024. Het kan daarom mogelijk nog wat langer duren dan 6 maanden voordat het sentiment en de koers positiever gestemd zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!