Bitcoin geeft een groot koopsignaal af, aldus Messari

De oprichter van het crypto-inlichtingenbedrijf Messari, Ryan Selkis, heeft onlangs aangegeven dat on-chain statistieken een koopsignaal afgeven voor Bitcoin (BTC).

In een interview met de financiële publicatie Barron’s zei Selkis dat de Market Value to Realized Value (MVRV)-indicator suggereert dat beleggers zich in de begindagen van een accumulatiefase op lange termijn bevinden en gedrag vertonen dat vergelijkbaar is met het dieptepunt in eerdere bearish cycli. Hij zei het volgende hierover:

“Een MVRV die 3 raakt, betekende ‘nu verkopen’ en een MVRV onder de 1 betekende ‘beginnen met accumuleren’ voor de hele geschiedenis van crypto voor Bitcoin. Waar zijn we nu? Januari 2015. December 2018. d.w.z. Verkoop-een-nier-om-meer-te-kopen-territorium.”

MVRV is een ratio van de marktkapitalisatie van een actief ten opzichte van de gerealiseerde kapitalisatie en wordt gebruikt om te beoordelen of een actief boven of onder de reële waarde geprijsd is.

Vorige week zei Selkis dat andere bullish katalysatoren voor Bitcoin de geplande halvering voor de eerste helft van 2024 waren, evenals de neutraliteit en wereldwijde acceptatie van de koningsmunt. Hij gaf onderstaande aan:

“Bitcoin bevindt zich in een historisch ‘koop’-bereik in termen van MVRV – slechts drie keer gezien in het afgelopen decennium: januari 2015, december 2018 en maart 2020.

We zijn ook 18 maanden verwijderd van de halvering, en Bitcoin is de enige crypto die wordt beschouwd als een ‘extern geld’-kandidaat voor USD-reserve-sceptici.”

Selkis vertelde verder Barron’s ook dat naarmate Bitcoin “meer als een geloofwaardige neutrale reserve-activa begint te werken”, het een prijs van $500.000 zou kunnen bereiken zodra het pariteit met goud bereikt. Hij sloot af met:

“De pariteit van Bitcoin met goud zou een rendement van 25x opleveren, dus er valt veel te genieten van het toevoegen van een positie van 4% in digitaal goud voor elke ounce goud die je koopt. Tegen de huidige prijzen zou Bitcoin-goudpariteit ons een Bitcoin van $500.000 opleveren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!