Dit zou het einde van de Bitcoin bearmarkt kunnen signaleren, aldus analist

De populaire crypto-analist Benjamin Cowen heeft in een nieuwe YouTube-video aangegeven dat houders van Bitcoin (BTC) hun ogen moeten houden op één bepaald signaal, aangezien het het einde zou kunnen aangeven van de langdurige bearmarkt.

Cowen vertelde zijn 779.000 abonnees dat de huidige procentuele daling van Bitcoin vanaf zijn hoogste punt ooit een niveau nadert dat de bodem van de bearmarkten van 2018 en 2014 aankondigde. Hij zei het volgende, onder vermelding van de onderstaande grafiek:

Bron: Benjamin Cowen/YouTube

“Bitcoin zit ongeveer in dit bereik van 75% lager dan het hoogste punt aller tijden, dus het zit er ongeveer tussenin. Het is niet op het niveau van de afgelopen zomer, maar het is ook niet zo ver gedaald als historisch gezien…

Als de maanden voorbijgaan en je ziet dat de procentuele afname van het hoogste punt ooit voor Bitcoin echt begint te matchen met wat je in eerdere bearmarkten hebt gezien, zou dat op zijn minst een teken zijn dat de dingen eindelijk zouden kunnen beginnen te veranderen.”

Bitcoin daalde meer dan 80% ten opzichte van zijn hoogste punt ooit tijdens de bearmarkten van 2014 en 2018 voordat hij zijn dieptepunt bereikte, volgens de grafiek van de analist. Op het moment van schrijven is BTC 75,6% gedaald ten opzichte van zijn recordhoogte, die hij in november vorig jaar bereikte.

De analist houdt ook nauwlettend de totale marktkapitalisatie (TMC) procentuele afname van het hoogste punt ooit in de gaten. Volgens Cowen is de marktkapitalisatie van alle crypto-activa momenteel met 72% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit, wat nog steeds enkele procentpunten verwijderd is van de TMC-dalingen tijdens de vorige twee bearmarkten.

De analist zei verder dat het verschil in TMC-opnames aangeeft dat altcoins mogelijk meer neerwaarts potentieel hebben als de geschiedenis zich herhaalt. Hij sloot af met:

“De afgelopen cyclus daalde de totale marktkapitalisatie met ongeveer 87%. De cyclus daarvoor daalde het slechts met ongeveer 78%, maar dat was ook toen het meestal alleen Bitcoin was.

Deze discrepantie van 72% tot 88% [TMC-percentage opname van all-time high] vergeleken met 75% tot 85% [BTC-opname van all-time high] of zo, is één van de factoren die ertoe bijdragen waarom de dominantie van Bitcoin is nog steeds klaar om een ​​aanhoudende beweging naar boven te maken. Het is het feit dat de altcoin-markt nog steeds een aanzienlijk terrein heeft dat het gemakkelijk zou kunnen opgeven.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!