Mercedes-Benz vraagt NFT en metaverse patenten aan

De Duitse multinationale automobielonderneming Mercedes-Benz Group AG zet stappen in de digitale ruimte met non-fungibele tokens (NFT’s) en de metaverse.

De aanvraag bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO) van 14 december werd onthuld in een tweet van NFT en metaverse gelicentieerde handelsmerkadvocaat Michael Kondoudis op 19 december.

Volgens informatie van de heer Kondoudis zullen de handelsmerkaanvragen voor “Mercedes Benz, Mercedes, S-Klasse, G-Klasse en Maybach” licenties bevatten voor digitale valuta, NFT’s, winkels voor virtuele voertuigonderdelen en cryptocurrency-handel, en meer.

Crypto en autofabrikanten

Het is de moeite waard erop te wijzen dat dit niet de eerste introductie van Mercedes-Benz Group in de crypto-ruimte is. Daimler South East Asia, een onderdeel van de Mercedes-Benz Group, kondigde in juli een netwerk voor het delen van gegevens aan op basis van blockchain-technologie, dat het Ethereum layer-2-schaalbaarheidsplatform Polygon (MATIC) zal gebruiken om zijn product te lanceren.

Het platform voor het delen van gegevens, Acentrink, is ontworpen om bedrijven gegevens te laten kopen, verkopen en verhandelen in een gedecentraliseerde omgeving.

Autofabrikanten blijven onderdompelen in NFT’s

Elders, in april, werd Hyundai Motor Company de eerste autofabrikant die community-based NFT’s uitgaf. In mei werkte McLaren Automotive samen met MSO LAB om unieke McLaren NFT’s in beperkte oplage te ontwikkelen.

Ondertussen blijft de Formule 1 (F1) doordringen in NFT’s en de metaverse na het indienen van handelsmerken voorafgaand aan het Grand Prix-circuit van Las Vegas, gepland voor november 2023.

Interessant is dat individuele teams zoals het F1-team Mercedes-AMG Petronas en de inmiddels failliete cryptocurrency-beurs FTX een gezamenlijk NFT-initiatief hadden gelanceerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!