Big Short-investeerder claimt dat Binance’s audit niks betekent

Hedgefondsmanager Michael Burry, die bekend staat als een van de eerste investeerders die de ineenstorting van de huizenmarkt in 2007 voorzag en ervan profiteerde, stelt dat de recente audit van Binance niks betekent.

Na de spraakmakende implosie van FTX, hebben gecentraliseerde crypto-exchanges zich ingespannen om proof-of-reserves-rapporten te leveren, die tot doel hebben te bevestigen dat de reserves van een platform overeenkomen met de activa van zijn klanten.

Het Franse accountantskantoor Mazars werkte onlangs samen met Binance en ontdekte dat de beurs voldoende digitale activa heeft om de Bitcoin (BTC) van zijn gebruikers te ondersteunen.

De Big Short-investeerder vertelde gisteren echter aan zijn 1,2 miljoen Twitter-volgers dat crypto een relatief nieuwe activaklasse is en dat auditors nog aan het leren zijn. Hij gaf het onderstaande aan:

“Dit is het probleem. Toen ik in 2005 een nieuw soort kredietverzuimswap begon te gebruiken, leerden onze auditors tijdens het werk. Dat is geen goede zaak. Hetzelfde geldt voor FTX, Binance, etc. De audit is in wezen zinloos.”

De opmerkingen van Burry komen na het nieuws dat het accountsbureau besloot zijn diensten stop te zetten voor cryptocurrency-beurzen, vanwege zorgen dat marktdeelnemers de inhoud van hun rapporten mogelijk niet volledig begrijpen. Mazars gaf het volgende aan:

“Mazars heeft zijn activiteiten met betrekking tot het verstrekken van ‘Proof of Reserves Reports’ voor entiteiten in de cryptocurrency-sector onderbroken vanwege bezorgdheid over de manier waarop deze rapporten door het publiek worden begrepen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!