Crypto.com deelt nu ook Proof of Reserves

Na Binance, de grootste crypto exchange van dit moment, kondigt nu ook Crypto.com haar Proof of Reserves aan voor negen verschillende cryptocurrencies. De aankondiging werd vrijdag gedeeld door Crypto.com. 

Crypto.com is niet de eerste crypto exchange die sinds de FTX crash in november haar reserves gedeeld. Binance deelde eerder al haar Proof of Reserves, die dienen als bewijs dat de beurs voldoende reserves bezit om gebruikersgelden te vergoeden. Hierdoor hebben gebruikers meer inzicht in de reserves van exchanges.

Uit de Proof of Reserves van Binance werd duidelijk dat de bitcoin reserves van de exchange 101% backed zijn. Hiervoor gebruikt Binance een onafhankelijke accounting firma genaamd Mazars Group, dezelfde accountingfirma die Crypto.com nu heeft ingeschakeld om haar Proof of Reserves aan te tonen.

Uit de audit van Crypto.com kwam naar voren dat het bedrijf Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) reserves heeft van respectievelijk 102% en 101%. Daarnaast hebben stablecoins zoals USDC en USDT tevens reserve ratios van 102% en 106%. In de audit werden ook andere munten zoals XRP, DOGE, SHIB, LINK en MANA meegenomen. 

Proof of Reserves is de volgende stap voor de crypto industrie

Kris Marszalek, de CEO van Crypto.com, is een voorstander van Proof of Reserves voor crypto exchanges. Zo vertelde hij in een statement:

“Het verstrekken van gecontroleerd bewijs van reserves is een belangrijke stap voor de hele branche om de transparantie te vergroten en het proces van herstel van vertrouwen te starten.”

Het is duidelijk dat de FTX crash de markt flink heeft opgeschud en zorgt ervoor dat exchanges hun beleid anders uitvoeren. Na Binance en Crypto.com kunnen we andere exchanges verwachten die hun gebruikers willen geruststellen door middel van Proof of Reserves.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!