Binance heeft meer dan genoeg Bitcoin-reserves, volgens auditbureau Mazars

‘S Werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance heeft meer dan genoeg reserves om de Bitcoin (BTC) van zijn gebruikers te ondersteunen, volgens het wereldwijde auditbureau Mazars.

Het auditrapport komt nadat Binance een toezegging heeft aangekondigd om de financiële transparantie te vergroten in de nasleep van de ineenstorting van cryptocurrency-beurs FTX.

Binance kondigde eind november een proof-of-reserves (PoR)-systeem aan om een ​​één-op-één verhouding van reserves ten opzichte van de activa van investeerders te bewijzen. Binance heeft nu voor het eerst Bitcoin-gegevens vrijgegeven, die een verhouding van 101% laten zien tussen Bitcoin-holdings en klantholdings met een on-chain reserve van 582.485 Bitcoin en hun netto klantensaldo van 575.742 Bitcoin op 22 november 2022.

Het nieuwe auditrapport van Mazars, dat door Binance was opgevraagd voor dezelfde momentopname, lijkt de juistheid van de bewering van Binance te bevestigen dat het genoeg reserves zou hebben.

Mazars zegt dat de audit van beperkte omvang was onder overeengekomen voorwaarden of Agreed-Upon Procedures (AUP) met Binance. Het bedrijf zei het volgende hierover:

“Deze AUP-opdracht is geen assurance-opdracht. Dienovereenkomstig brengen wij geen oordeel of assurance-conclusie tot uitdrukking. Als we aanvullende procedures hadden uitgevoerd, hadden we mogelijk andere zaken onder onze aandacht gebracht die zouden zijn gemeld.”

Als onderdeel van de audit liet Mazars Binance transacties uitvoeren op portemonnees om te bewijzen dat de adressen in hun bezit waren.

Binance heeft toegezegd bewijs van reserves te leveren voor andere cryptocurrencies zoals Ethereum (ETH), maar moet dit op het moment van schrijven nog doen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!