Capgemini: Negen van de tien mensen is geïnteresseerd in de Metaverse

Uit een rapport van adviesbureau Capgemini blijkt dat de meeste consumenten in elk geval nieuwsgierig zijn naar de metaverse en wat deze voor hun toekomst kan betekenen. Het rapport, dat ook de verwachtingen van consumenten en bedrijven ten aanzien van meeslepende ervaringen onderzocht, legt uit dat velen al gebruik maken van het metaverse-concept.

Capgemini: Metaverse krijgt belangstelling van consumenten en organisaties

De metaverse wordt het middelpunt van onderzoeken naar het potentieel van mogelijke investeringen op dit gebied. Capgemini, een adviesbureau, heeft in zijn laatste rapport van 8 december vastgesteld dat zowel consumenten als bedrijven grote belangstelling hebben voor de metaverse.

Het rapport, getiteld “Total Immersion: How Immersive Experiences and the Metaverse Benefit Customer Experience and Operations” wees uit dat negen van de tien consumenten nieuwsgierig zijn naar de metaverse en de toegevoegde waarde ervan voor hun toekomst.

Voor het rapport werden tussen juli en augustus 8.000 consumenten en 1.000 organisaties in 12 landen ondervraagd. Uit het onderzoek van Capgemini bleek ook dat, hoewel de metaverse nog grotendeels in opbouw is, er bedrijven zijn die al gebruik maken van de mogelijkheden die het biedt.

Dit is deels te danken aan de verwachtingen die consumenten hebben ten aanzien van de impact van de technologie. 77% van de consumenten zegt te verwachten dat meeslepende ervaringen invloed zullen hebben op de manier waarop zij met bedrijven en andere mensen omgaan. Op dezelfde manier geloven zeven van de tien bedrijven dat de metaverse een onderscheidende factor zal zijn met betrekking tot het bedrijfsimago. Andere bedrijven zijn ook optimistisch over het bereik van de metaverse en voorspellen dat de waarde ervan al gauw in de biljoenen dollars zal lopen.

Metaverse en bedrijfsevolutie

Deze focus op de metaverse, en de waarde die deze zou kunnen hebben voor verschillende ervaringen, zou ertoe kunnen leiden dat bedrijven deze meer functioneel gaan benaderen, in plaats van deze te promoten als een eenvoudige gimmick.

Charlton Monsanto, global immersive experiences offer leader bij Capgemini, verklaarde hierover het volgende:

“Dit rapport ondersteunt het idee dat de vroege interesse in de consumentgerichte metaverse, aangedreven door investeringen van grote spelers, voldoende aandacht moet besteden aan de echte uitdagingen rond ergonomie, toegankelijkheid, veiligheid en privacy, waar organisaties nu aan werken.”

Uit het rapport blijkt dat de meeste organisaties plannen hebben om de metaverse in de nabije toekomst te integreren. Twee derde van de ondervraagde bedrijven heeft een routekaart voor de integratie van de metaverse in de komende twee jaar, terwijl 15% plannen heeft om binnen een jaar een metaverse tot stand te brengen. De meeste bedrijven hebben echter nog niet geïnvesteerd in de metaverse, aangezien 56% duidelijk aangeeft geen duidelijk pad naar adoptie te hebben uitgestippeld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!