Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

44% van de top 100 beursgenoteerde bedrijven heeft blockchain geadopteerd

Ondanks de macro-economische hindernissen en regelgevende tegenslagen is de blockchain- en cryptocurrency-industrie nog steeds aan het groeien. Ook groeit de adoptie bij grote wereldwijde institutionele spelers. Van de top 100 beursgenoteerde bedrijven op basis van marktkapitalisatie maken er 44 gebruik van blockchain-technologie, aldus een rapport van Blockdata, een analyseplatform voor blockchain-adoptie.

Van de 44 adopterende bedrijven behoren 36% daarvan tot de technologie-, media- en telecomsector en omvatten namen zoals Meta, Salesforce, Adobe, Verizon en Nvidia. Ze worden gevolgd door de sectoren consumenten en detailhandel (20%) en basismaterialen en industrie (20%), met deelnemers als UPS, PayPal, Visa, Walmart, McDonald’s en Nike.

De meeste van de institutionele gebruikers van blockchain- en crypto-technologie bevinden zich in de Verenigde Staten met 63%. 12% van deze bedrijven heeft zijn hoofdkantoor gevestigd op het vasteland van China en in de speciale administratieve regio van Hongkong.

Naast financiële instellingen en banken passen ook andere bedrijven blockchain toe op verschillende gebieden, aldus het rapport. De gebieden zijn onder andere het creëren van klantloyaliteitsprogramma’s, verbetering van de transparantie van de toeleveringsketen en het ontwerpen en op de markt brengen van non-fungible tokens (NFT’s).

Meta is bijvoorbeeld bezig met het ontwikkelen van NFT-ondersteuning voor Instagram terwijl Salesforce een gesloten pilotprogramma voor een service heeft uitgerold. Met de service kunnen gebruikers NFT’s voor marketing en branding beheren. Daarnaast heeft Verizon een op Guardtime gebaseerd blockchain-platform opgenomen om tegemoet te komen aan grote internationale organisaties.

PayPal stalt bovendien zijn gebruikers in staat crypto te kopen, te holden en te verkopen eveneens als het swappen naar andere externe wallets. Walmart gebruikt blockchain om geschillen en handmatig werk bij schulden en vorderingen te verminderen. Ten slotte heeft Visa een reeks crypto-ondersteunde kaarten geïntroduceerd voor Latijns-Amerikaanse landen.

Veel andere bedrijven hebben daarnaast aanvragen ingediend bij het U.S. Patent and Trademark Office voor NFT en metaverse gerelateerde handelsmerken. Dit is een aanvulling op de meer dan 6.000 NFT en blockchain gerelateerde handelsmerken in de VS die sinds 1 januari 2022 zijn ingediend.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!