McDonald’s begint met accepteren van BTC en USDT in Lugano

Een van de grootste bedrijven ter wereld, McDonald’s is begonnen met het accepteren van Bitcoin (BTC) als betaalmethode in het Zwitserse Lugano, dat 63.000 inwoners heeft. Lugano is gelegen in het Italiaans sprekend deel van Zwitserland en probeert en hotspot ter worden voor crypto-adoptie in West-Europa.

Op 3 oktober werd door Bitcoin Magazine een video gedeeld op Twitter waarin uitgelegd werd dat er eten besteld kan worden bij de digitale kiosk. Bij de reguliere kassa kan middels een mobiele applicatie worden betaald. In de video is duidelijk te zien dat naast het Bitcoin-logo op de geldautomaat, er een een optie is voor Tether (USDT). Dit is geen toeval aangezien Lugano in maart dit jaar aankondigde dat het Bitcoin, Tether en het LVGA-token als wettig betaalmiddel zou accepteren.

De stad tekende op 3 maar een memorandum van overeenstemming met Tether Operations Limited, waarmee Plan B werd gelanceerd. Volgens dit plan heeft Tether twee fondsen gecreëerd, waarvan de eerste een investeringspool is van $106 miljoen bedoeld voor crypto-startups. Het tweede fonds is ongeveer $3 miljoen dat is bedoeld om de adoptie van crypto aan te moedigen voor winkels en bedrijven in de stad.

Naast het toestaan ​​van de inwoners van Lugano om hun belastingen te betalen met crypto, zal het project de betalingen uitbreiden naar parkeerkaarten, openbare diensten en collegegeld voor studenten. Verwacht wordt dat meer dan 200 winkels en bedrijven in het gebied cryptobetalingen voor goederen en diensten zullen accepteren.

De chief technology officer van Tether en Bitfinex, Paolo Ardoino, gaf in juni dit jaar aan dat Plan B goed verloopt volgens de verwachtingen. Ook gaf hij destijds aan dat er een educatieve activiteit van twee weken over blockchain en cryptocurrencies in de stad zou worden gelanceerd.

In september 2021 werd El Salvador het eerste land ter wereld dat het gebruik van Bitcoin als wettig betaalmiddel toestond. Sinds die tijd accepteert McDonald’s Bitcoin in al zijn 19 verkooppunten in het land.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!