Dogecoin vervolgt rally, ook Litecoin en Chainlink winnen terrein

In de afgelopen 24 uur is Dogecoin (DOGE) met meer dan 8% gestegen en handelde kort boven het hoogste punt in drie weken van $0,103. De originele en grootste meme-coin in de sector heeft momenteel een marktkapitalisatie van meer dan $14 miljard, wat een forse stijging is van ongeveer $1,5 miljard sinds gisteren. Ook is Dogecoin de best presterende digitale activum in de top 10 van grootste cryptocurrencies.

De laatste prijsactie van komt in de nasleep van de stijging van DOGE, die met meer dan 22% in een week tijd is gestegen. Hoogstwaarschijnlijk zijn de aanhoudende maar onbevestigde speculaties dat de meme-coin onderdeel zou kunnen worden van de potentiële plannen van Twitter om zijn eigen betalingssysteem uit te rollen.

Gisteren werd ook bekend dat BlockFi het nieuwste crypto-bedrijf is geworden dat faillissement heeft aangevraagd na de ineenstorting van FTX. Uit de faillissementsaanvraag bleek dat her bedrijf meer dan $1 miljard is verschuldigd aan drie van zijn grootste schuldeisers.

Bitcoin (BTC) is echter iets gestegen ondanks het aanhoudende negatieve sentiment dat boven de crypto-markt hangt. Op het moment van schrijven is BTC gestegen met 1,8% en wordt verhandeld voor een prijs van $16.515.

Ook Ethereum (ETH) doet het goed in de afgelopen 24 uur. ETH wordt op het moment van schrijven verhandeld voor een prijs van $1.215 met een stijging van bijna 4% ten opzichte van vorige dag.

Litecoin (LTC) en Chainlink (LINK) zijn de andere grote winnaars van de week. Respectievelijk zijn de altcoins met 24,25% en 24,50% gestegen en worden verhandeld voor een prijs van $76,80 en $7,42. De stijging betekent dat Litecoin is gestegen op de ranglijst met grootste cryptocurrencies op het gebied van marktkapitalisatie. LTC is momenteel namelijk op de 13e plek te vinden. Ook Chainlink is gestegen op de ranglijst en bezet nu met de 19e plek weer een plekje in de top 20.