Crypto.com volgt Binance en maakt reserves publiek

Het omvallen van FTX heeft niet alleen maar negatieve gevolgen voor de industrie. Als reactie op het drama bij het gevallen beursplatform, laten steeds meer partijen weten dat ze beginnen met Proof-of-Reserves. De volgende in het rijtje die aankondigt Proof-of-Reserves te adopteren is het grote Crypto.com (CRO) van Kris Marszalek.

Crypto.com blijft veilig en transparant

Crypto.com CEO Kris Marszalek zegt dat investeerders kunnen verwachten dat de cryptobeurs veilig en transparant blijft, terwijl hij een volledige audit aankondigt die zou bewijzen dat Crypto.com de 1:1 ratio van reserve activa heeft die het beweert te hebben.

Om te beginnen deelt Marszalek de cold wallet-adressen van de exchange:

“Terwijl de voorbereiding van de audit van het bewijs van reserves aan de gang is, delen we onze cold wallet-adressen voor enkele van de topactiva op ons platform. Dit vertegenwoordigt slechts een deel van onze reserves: ongeveer 53.024 BTC, 391.564 ETH, en gecombineerd met andere activa voor een totaal van $3 miljard.

Verwacht in de komende weken een volledig gecontroleerd bewijs van reserves van ons, waarin de volledige 1:1 reserve van alle klantenactiva wordt bevestigd. U kunt verwachten dat Crypto.com blijft werken in [de] geest van volledige transparantie en de vaste hand en een veilig, beveiligd platform blijft.”

Crypto.com bezit $2,8 miljard

Volgens recente gegevens van blockchain analytics platform Nansen, heeft Crypto.com’s cold wallet portfolio ongeveer $2,80 miljard aan activa, waarvan 31,54% bestaat uit Bitcoin (BTC), de toonaangevende digitale activa door market cap.

Bron: Nansen

Andere opmerkelijke crypto-activa zijn meme token Shiba Inu (SHIB), die 20,08% van het totaal uitmaakt en het populaire smart contract platform Ethereum (ETH), dat goed is voor 17,35% van de portefeuille.

Stablecoins Tether (USDT) en USD Coin (USDC) zijn goed voor respectievelijk 5,41% en 5,36%, terwijl andere altcoins 20,26% uitmaken van de activa in de cold wallets van de exchange.

Kortom, exchanges willen niet eindigen zoals FTX. Vandaar dat steeds meer exchanges steeds transparanter worden. Zo heeft Crypto.com deze stap ook gemaakt en belooft met volledige transparantie, een veilig, beveiligd platform blijft.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!