Crypto.com gaat crypto-derivaten en margin trading aanbieden

Volgens een recent gepubliceerde aankondiging van Crypto.com is het bedrijf van plan om een reeks nieuwe functies te lanceren. Onder deze nieuwe functies vallen; een nieuwe matching engine en een nieuw orderbeheersysteem.

Deze updates zorgen er voor dat het bedrijf klaar zal zijn om margin trading en crypto-derivaten te lanceren, die tegen het einde van het jaar gelanceerd zullen worden. De beurs is ook van plan om aanvullende leenfuncties toe te voegen, evenals OTC-diensten, in diezelfde periode.

Wat is Crypto.com?

Crypto.com is een one-stop (crypto) -shop met een portemonnee, een creditcard (met cashback-aanbiedingen), een renteverhogende spaarrekening, een geautomatiseerde dienst voor kwantitatieve handel en een leenproduct. Het bedrijf heeft zelf aangegeven dat het ruim 2 miljoen gebruikers heeft.

1xbit

De CEO, Kris Marszalek, zei het volgende in een verklaring:

“We hebben afgelopen najaar de Crypto.com Exchange gelanceerd, met als doel een handelsplatform te creëren dat zó veilig, liquide en gebruiksvriendelijk is dat het een natuurlijke keuze wordt voor zowel institutionele als particuliere klanten.”

Gaat Crypto.com de markt overnemen?

De exchange, die ongeveer zes maanden geleden in bèta werd gelanceerd, heeft echter nog niet veel volume. In de afgelopen 24 uur heeft de exchange een handelsvolume van $1,5 miljoen bereikt op het BTC/USDT-paar. Ter vergelijking: handelaren op één van de grootste crypto-exchanges in de wereld, Binance, verhandelden $375 miljoen.

Door deze toekomstige stap van Crypto.com, om crypto-derivaten en margin trading aan te gaan bieden, zal het te maken krijgen met hevige concurrentie, waar de huismerken – Binance, Huobi, BitMEX, Deribit en OKEx – de boventoon voeren. In mei bereikte het maandelijkse volume op de top van de derivatenbeurzen $602 miljard, volgens een rapport door data-analysebedrijf CryptoCompare.

Gaat Crypto.com een grote speler worden in deze markt? Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!