Joe Biden claimt dat Twitter leugens verspreidt

De Amerikaanse president Joe Biden vindt dat miljardair Elon Musk met Twitter een berichtenplatform heeft gekocht dat over heel de wereld leugens verspreidt. Dat zei de Democraat tijdens een geldinzamelingsactie in de staat Illinois op vrijdagavond. Hij gaf het volgende aan:

“Hier zijn we allemaal bezorgd over momenteel: Elon Musk schaft een bedrijf aan dat over heel de wereld leugens verspreidt. Er zijn geen redacteuren meer in Amerika. Hoe moeten we van jongeren verwachten dat ze begrijpen wat er op het spel staat?”

De opmerkingen van de president kwamen kort nadat Elon Musk de sociale mediagigant – het favoriete platform voor de meeste individuen en projecten in de blockchain- en cryptocurrency-industrie – voor 44 miljard dollar had overgenomen.

Na zijn recente overname van Twitter heeft Musk beloofd de vrijheid van meningsuiting te herstellen op het platform. Tegelijkertijd stelt hij dat haatdragende taal er geen vrije baan krijgt. Veel van ’s werelds grootste merken hebben hun advertenties via Twitter tijdelijk stopgezet, afgeschrikt door de minachting van Musk voor contentbeperkingen.

De CEO van Tesla en SpaceX heeft al de meeste hooggeplaatste leidinggevenden en het bestuur van Twitter verwijderd en ontslaat naar verluidt ongeveer de helft van de werknemers van het bedrijf.

Velen, van individuen tot burgerrechtenorganisaties en de president, hebben hun bezorgdheid geuit over het mogelijke gebrek aan inhoudelijke moderatie op een versie van Twitter die eigendom is van Musk.

Omgekeerd heeft een groot aantal crypto-deelnemers zich positief uitgelaten ethische uitgangspunt van crypto om zich tegen censuur te verzetten omdat zijn standpunt over vrije meningsuiting lijkt aan te sluiten bij het ethische uitgangspunt van crypto om zich tegen censuur te verzetten.

Onlangs zei Changpeng Zhao, CEO van Binance – die een rapport over digitale activa beval dat in september door de regering Biden werd vrijgegeven – dat hij bereid zou zijn toe te treden tot de raad van bestuur van Twitter als Musk hem zou uitnodigen.

Kortom, er is momenteel een tweestrijd bezig met de overname van Twitter door Musk. Zo is er een groep mensen die zich bezighoudt met crypto’s die aansluiten bij het standpunt van Elon Musk: vrijheid van meningsuiting. Daartegenover staat Biden en andere individuen die ervan overtuigd zijn dat er nu alleen maar leugens op het platform worden verspreid.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!