Filecoin kondigt lancering van Decentralized Storage Alliance aan

Protocol Labs, de Filecoin Foundation en andere opmerkelijke oprichters hebben de lancering aangekondigd van de Decentralized Storage Alliance. De Alliance is een door leden gestuurde industriegroep die gedecentraliseerde technologieën zoals Filecoin, IPFS en libp2p promoot. Naast het informeren van het grote publiek over deze onderwerpen, pleiten ze voor het gebruik ervan en delen ze beste praktijken. Ze streven er ook naar om Web2 bedrijven te helpen over te stappen op het gebruik van Web3 technologieën om te helpen bij deze wereldwijde transformatie.

Geschat wordt dat de wereldwijde gegevensindustrie zal groeien tot 200 zettabytes in 2025. Hoewel dit kansen biedt voor bedrijven, komt het ook met uitdagingen, want meer dan 90% van de vraag naar gegevensopslag komt van ondernemingen. Deze bedrijven gebruiken vaak publieke clouds en andere gecentraliseerde methoden om hun gegevens op te slaan, wat duur en soms ineffectief kan zijn. Bovendien blijft de marktconsolidatie door gecentraliseerde bedrijven van invloed op de prijzen en de gegevensefficiëntie.

Diensten door de Decentralized Storage Alliance

Vergeleken met standaardmethoden voor gegevensopslag zijn decentrale opslagnetwerken veiliger en betrouwbaarder, en bovendien goedkoper. Hierdoor zouden bedrijven van elke omvang mee kunnen doen aan de data-economie.

De Alliantie is van plan meerdere perspectieven van zowel Web2 als Web3 leiders samen te brengen. De opgenomen bedrijven zijn Advanced Micro Devices (AMD), Seagate en Ernst & Young (EY). Door bedrijven en andere belanghebbenden een betrouwbare manier van interactie te bieden, zal de invoering van gedecentraliseerde opslagtechnologie aanzienlijk versnellen.

Het Filecoin netwerk is een gedecentraliseerd opslagsysteem dat gecreëerd is met de bedoeling om de belangrijkste informatie van de mensheid op te slaan, en ook als basistechnologie voor de volgende generatie internet, aldus Marta Belcher, president en voorzitter van de Filecoin Foundation. De Decentralized Storage Alliance heeft verklaard dat meer bedrijven in de nabije toekomst het voordeel zullen gaan zien in het gebruik van deze gedecentraliseerde webtechnologieën.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!