Interpol lanceert metaverse-taskforce en gaat trainingen geven

Interpol, de internationale organisatie die zich bezighoudt met het ondersteunen van politieorganisaties, heeft aangegeven dat het training zal gaan aanbieden in de eigen online wereld om de metaverse te controleren. In het persbericht staat dat Interpol-metaverse geregistreerde gebruikers in staat stelt om een virtuele kopie van het hoofdkantoor van het Interpol-secretariaat in Lyon te bezoeken. Hier kunnen gebruikers met hun avatars communiceren met andere agenten en meeslepende trainingen volgen in forensisch onderzoek en andere politiefuncties.

De organisatie heeft een deskundige metaverse groep gevormd om naar eigen zeggen “de zorgen van wetshandhaving op het wereldtoneel te vertegenwoordigen en ervoor te zorgen dat deze nieuwe virtuele wereld door ontwerp veilig is”. Hierbij toont de inzet van Interpol aan dat het de groeiende bezorgdheid over het toezicht op online ruimtes erkent. Volgens Gartner, een technologisch onderzoeksbureau, zal tegen 2026 een op de vier mensen minstens een uur per dag in de metaverse doorbrengen om te werken, studeren, winkelen en socializen. Madan Oberoi, uitvoerend directeur technologie en innovatie van Interpol, zei het volgende in een verklaring:

“De metaverse heeft het potentieel om elk aspect van ons dagelijks leven te transformeren met enorme implicaties voor wetshandhaving. Maar om de politie de Metaverse te laten begrijpen, moeten we het ervaren.”

Interpol zei dat een lijst met mogelijke strafbare feiten misdaden tegen kinderen, gegevensdiefstal, witwassen van geld, financiële fraude, vervalsing, ransomware, phishing en aanranding en intimidatie kan omvatten. Hieraan voegde Interpol toe dat dit uitdagingen kan opleveren, aangezien niet alle handelingen die in de fysieke wereld worden gecriminaliseerd, in de virtuele wereld als misdaden worden beschouwd. Jürgen Stock, de secretaris-generaal van Interpol, zei het volgende in een verklaring:

“Voor velen lijkt de Metaverse een abstracte toekomst aan te kondigen, maar de problemen die het oproept zijn die welke Interpol altijd hebben gemotiveerd – onze lidstaten ondersteunen om misdaad te bestrijden en de wereld, virtueel of niet, veiliger te maken voor degenen die erin wonen. We gaan misschien een nieuwe wereld binnen, maar onze inzet blijft hetzelfde.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!