Technisch bestuurder van Walmart gelooft in crypto

In een interview met Yahoo Finance deelde de Chief Technology Officer (CTO) en Chief Development Officer (CDO) van Walmart Global aan de disruptive potentie van crypto technologie in te zien. Zo ziet de CTO een toekomst waar consumenten cryptocurrencies kunnen gebruiken om virtuele en fysieke goederen aan te schaffen. 

De hoge functionaris bij Walmart Global, Suresh Kumar, is verantwoordelijk voor de technologische ontwikkelingen bij de bekende supermarkt firma. In het gesprek met Yahoo Finance wordt duidelijk dat Kumar enthousiast is over de toepassingen van cryptocurrencies in het bedrijf. Zo geeft de CTO aan dat Walmart Global een positieve houding heeft tegenover digitale activa en crypto technologie:

“Crypto wordt een belangrijk onderdeel van hoe klanten transacties uitvoeren”

De hoge functionaris Kumar ziet ook mogelijkheden met de Metaverse, een groeiende begrip in de crypto industrie nadat Mark Zuckerberg het bedrijf Facebook omgedoopt had tot Meta en veel geld investeert in de ontwikkeling van de Metaverse, waarin crypto mogelijk een centrale rol kan spelen:

“Als je specifiek over crypto praat, gaat het over het ontdekken van producten, of het nu fysiek of virtueel is, ofwel de Metaverse of vooraf, en dan hoe mensen transacties uitvoeren.”

Walmart al langer bezig met crypto adoptie

Het grote Amerikaanse bedrijf is al langer bezig met adoptie van cryptocurrencies. Zo liet het bedrijf vorig jaar weten van plan te zijn een pilot te beginnen waarbij 200 Bitcoin (BTC) ATM’s gebouwd zullen worden in verschillende Walmart vestigingen in de Verenigde Staten. Als de pilot succesvol is heeft het bedrijf als doel om mogelijk 8000 Bitcoin ATM’s te installeren. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!