MasterCard gaat fungeren als brug tussen crypto en banken, aldus rapport

Vandaag werd er in een rapport van CNBC door Kate Rooney onthuld dat MasterCard zal fungeren als een brug om banken te helpen crypto-handelsdiensten aan gebruikers aan te bieden. MasterCard zal volgens het rapport een brug vormen tussen Paxos, een blockchain-infrastructuurbedrijf met groeiende invloed vooral actief in Latijns-Amerika, en traditionele banken om de service mogelijk te maken. Paxos heeft momenteel deze diensten al mogelijk gemaakt met PayPal en banken in andere delen van de wereld.

MasterCard zal zorgen voor naleving van de regelgeving en beveiliging, twee grote zorgen die legacy financiële instellingen hebben beperkt om betrokken te raken bij de crypto-markt. Het zal daarnaast een deel van de zorgen van de consument over de opkomende markt wegnemen. Jorn Lambert, de chief digital officer van MasterCard, zei dat ongeveer 60% van de respondenten in een peiling die de ruimte nog moeten betreden, aangegeven dat zij dit het liefst via bekende traditionele banken doen. Lambert zei het volgende:

“Er zijn veel consumenten die hier echt in geïnteresseerd zijn en geïntrigeerd zijn door crypto, maar ze zouden veel meer vertrouwen hebben als die diensten door hun financiële instellingen zouden worden aangeboden. Het is nog steeds een beetje eng voor sommige mensen.”

Het plan van MasterCard is om in het eerste kwartaal van 2023 een servicepilot te starten met plannen om uit te breiden naar verschillende regio’s wereldwijd. In het laatste rapport werd benadrukt dat de voortdurende partnerschappen tussen traditionele financiën en crypto ironisch is aangezien het de oorspronkelijke bedoeling was om de legacy-financiering te verstoren. In augustus werkte MasterCard met Binance samen om de prepaidkaart van Binance in Argentinië te lanceren om gemakkelijker crypto-betalingen mogelijk te maken.

Dat MasterCard nu verder gaat investeren in de crypto-sector, kan een katalysator zijn voor de volgende golf van crypto-adoptie, al zorgt dit wel voor concurrentie voor crypto-exchanges. Dit zal over de hele linie zorgen voor betere diensten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!