Binance en Mastercard lanceren crypto prepaid kaart in Argentinië

Binance, een van de grootste wereldwijde crypto exchanges, kondigde op 4 augustus in een officieel bericht hun samenwerking aan met Mastercard om een prepaid cryptocurrency kaart in Argentinië te lanceren, het eerste Latijns-Amerikaanse land dat een dergelijke product krijgt.

Samen met Mastercard, een grote multinationale in financiële dienstverlening die bekend staat om haar creditcards, hoopt Binance de kaart in de komende week al op grote schaal beschikbaar te maken.

De aankondiging is opvallend, Argentinië kampt al langere tijd met inflatie problemen en inwoners hebben weinig vertrouwen in de nationale munt. Dit maakt het voor Argentijnse inwoners een stuk interessanter om zich in crypto te mengen.

Met de nieuwe prepaid kaart kunnen gebruikers in Argentinië  hun cryptocurrency gebruiken om te betalen bij meer dan 90 miljoen handelaren die de betalingsdiensten van Mastercard accepteren. Een van de belangrijkste voordelen van de nieuwe Binance kaart is dat er tot 8% cashback direct in Binance Coin (BNB) wordt uitbetaald.

Om de kaart aan te vragen, moeten gebruikers een actief Binance-account hebben. Met deze kaart kunnen tot 90.000 pesos per dag en maximaal 360.000 pesos per maand worden gekocht.

De nieuwe Binance-kaart zal de adoptie van crypto in Argentinië aanmoedigen

Mastercard gelooft in de cryptocurrencies en de adoptie daarvan in Latijns-Amerika. Mastercard concludeerde uit onderzoek dat de helft van de bevolking in het continent bekend is met crypto. De kaart, zo gelooft algemeen directeur van Binance in Latijns-Amerika Maximiliano Hinz, dat de kaart kan helpen om meer crypto adoptie in het continent aan te moedigen.