21Shares lanceert Bitcoin ETP op de Nasdaq in Dubai

De grote wereldwijde aanbieder van cryptocurrency exchange-traded products (ETP), 21Shares, heeft een fysieke Bitcoin (BTC) ETP geïntroduceerd in de Verenigd Arabische Emiraten (VAE). Het bedrijf heeft vandaag bekend gemaakt dat de nieuwe 21Shares Bitcoin ETP is begonnen met handelen op de internationale financiële beurs, Nasdaq Dubai, onder de ticker ABTC.

Het nieuwe gelanceerde crypto-product wordt fysiek ondersteund, wat betekend dat het volledig wordt gedekt door de onderliggende Bitcoin-activa die wordt gevolgd met een hefboomwerking van 1:1, aldus de mede-oprichter en CEO van 21Shares, Hany Rashwan. Hij merkte verder op dat de onderliggende crypto-activa van de ETP in een offline wallet worden gestort om een betere veiligheid te kunnen garanderen.

Het is een belangrijke mijlpaal in de internationale groei van 21Shares door uit te breiden naar de VAE. 21Shares biedt al op 12 andere grote beurzen zijn ETP aan, waaronder SIX Swiss Exchange, Deutsche Börse, EuroNext, BXSwiss, Wiener Börse, Quotrix, Gettex, Börse Stuttgart, Börse München, Börse Düsseldorf en Nasdaq. Duitsland en Zwiterland zijn volgens Rashwan momenteel de twee grootste markten voor de crypto-ETP’s van 21Shares in Europa. Rashwan zei:

“In termen van MENA verwachten we een sterke interesse gezien het crypto-vriendelijke karakter van de regio.” De VAE heeft in 2021 meer cryptocurrency ontvangen dan enig ander Arabisch land.”

Ook gaf de CEO aan dat de MENA-regio een hub is geworden voor crypto-bedrijven en grote beurzen zoals FTX, Kraken en Blockchain.com. De regio trekt nog meer investeerders aan na het besluit van India om inkomsten uit crypto tegen 30% te belasten. Rashwan gaf verder het volgende aan:

“Het interesseniveau en de crypto-vriendelijkheid van het Midden-Oosten maakten het een uitstekende markt voor uitbreiding voor 21Shares.”

Op de Nasdaq Dubai is 21Shares niet het enige bedrijf dat crypto-investeringsproducten heeft genoteerd. De Canadese investeringsfondsbeheerder, 3iQ, noteerde vorig jaar namelijk ook een Bitcoin ETP op de Nasdaq Dubai. Dat product wordt onder de ticker QBTC verhandeld en biedt blootstelling aan Bitcoin. De CEO van 21Shares merkte op dat het Bitcoin Fund van 3Q niet fysiek wordt ondersteund.

21.co, het moederbedrijf van 21Shares, stelde in augustus Sherif El-Haddad aan als hoofd van de MENA. El-Haddad probeerde eerder een fysiek ondersteund crypto-exchange-traded fund te lanceren bij Al Mal, waar hij aan het hoofd stond. Zijn voorstel werd echter afgekeurd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!