Bitcoin koers

21Shares Bitcoin ETP zal vanaf donderdag verhandelbaar zijn op Deutsche Börse’s Xetra

21Shares, een in Zwitserland gevestigde productprovider die voorheen bekend stond als Amun, heeft aangegeven dat haar Bitcoin ETP vandaag officieel geaccepteerd is om te worden vermeld op Xetra, het digitale handelsplatform van Deutsche Börse.

Deutsche Börse Group heeft twee handelsplatformen: Xetra en de Frankfurt Stock Exchange, die samen het op twee na grootste handelsplatform van Europa vormen, net achter de London Stock Exchange en Euronext.

Uit de gegevens van Deutsche Börse blijkt dat voor meer dan €150 miljard aan aandelen en afgeleide producten in mei verhandeld zijn op Xetra. In december vorig jaar verwerkte de beurs ongeveer €300 miljard in volume.

Gemakkelijkere toegang tot een Bitcoin ETP

Laurent Kssis, algemeen directeur van 21Shares, zei het volgende over de notering op Xetra:

“De notering op Xetra versterkt niet alleen onze huidige positie in Duitsland, maar opent ook crypto-producten van institutionele kwaliteit voor de bredere Europese en internationale markten.”

21Shares heeft in januari al zeven van zijn ETP’s vermeld op Börse Stuttgart. Kssis vertelde aan CoinDesk dat het bedrijf de exposure op de institutionele markt van Europa wil vergroten.

“De meeste instellingen hebben geen gemakkelijke toegang tot Stuttgart omdat het een regionale beurs is.”

Volgens Kssis zal een vermelding op Xetra, dat een groot internationaal bereik heeft, de Bitcoin ETP van 21Shares toegankelijk maken voor niet-investeerders over de hele wereld.

Beleggers kunnen vanaf donderdag al beginnen met het verhandelen van de Bitcoin ETP op Xetra.

Meer Bitcoin ETP nieuws

In februari dit jaar werd duidelijk dat 21Shares een nieuwe Bitcoin ETP gelanceerd had op Börse Stuttgart. Hany Rashwan, CEO van 21Shares, zei toen het volgende:

“Dit is een primeur in de Bitcoin-industrie, om een financieel instrument aan te bieden dat is verpakt als een ETP met een ISIN/WKN en die in EUR verhandelt wordt.”

Eerder deze maand werd tevens aangekondigd dat de in Londen gevestigde ETC Group een Bitcoin exchange-traded cryptocurrency (ETC) op Xetra zal vermelden. De exchange traded cryptocurrency (ETC), genaamd Bitcoin ExchangeTraded Cryptocurrency (BTCE) volgt de prijs van Bitcoin en wordt voor 100% ondersteund ondersteund door ‘fysieke’ Bitcoins.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN