Macro-expert is optimistisch over XRP en twee andere DeFi-projecten

Macro-expert en voormalig Goldman Sachs-directeur Raoul Pal zegt dat hij optimistisch is over XRP en gelooft dat de zaak tegen Ripple zal worden opgelost in het voordeel van het betalingsbedrijf in San Francisco. Daarnaast gaf hij aan dat hij ook gokt op twee DeFi-projecten, waarvan hij denkt dat zij nog flink kunnen gaan stijgen.

In een nieuwe Real Vision Finance-video legt Pal zijn huidige standpunt uit over de op zes na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Hij gaf het volgende aan:

‘Ik ben een beetje lang. Ik denk dat het een speciale situatie is, en ik denk dat de rechtszaak positief wordt opgelost, en het gaat omhoog … Het is eigenlijk een veelgebruikt protocol. Door de wet van Metcalfe te gebruiken, is het erg behoorlijk. Het enige is dat Amerikanen er niet in kunnen investeren omdat het van de beurs is gehaald.

Maar over het algemeen doet het wat het moet doen. Het werkt als een betalingstransmissie. Ik heb er geen probleem mee. Er is veel activiteit in de keten en de wet van Metcalfe prijst het op de juiste manier naar waar het is.”

De SEC klaagde Ripple voor het eerst eind 2020 aan en beweerde dat het betalingsbedrijf XRP als een niet-geregistreerde effect verkocht. Als gevolg hiervan besloten veel cryptocurrency-beurzen om de munt van hun platform te halen. Dit besluit werd echter enkele maanden later weer omgedraaid door veel beurzen. Het is echter nog steeds lastig voor Amerikaanse burgers om de munt te kopen.

Kijkend naar de gedecentraliseerde financiële ruimte (DeFi), zegt Pal dat hij twee grote DeFi-projecten op het oog heeft in de crypto-subsector. Hij zei het onderstaande:

“Ik ben geen groot DeFi-persoon. Ik ben geen persoon met grote opbrengsten. Maar ik kijk naar de grafiek. Ik heb een beetje Uniswap. Ik bezit een beetje van Aave. Ze zijn best goed.”

Naast XRP, UNI en AAVE heeft Pal eerder gezegd dat hij het toonaangevende smart contractplatform Ethereum (ETH) bezit en een mand met enkele van de grootste cryptocurrencies volgens marktkapitalisatie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!