Fidelity directeur voorspelt dat Bitcoin binnenkort omhoog zal gaan

De directeur global macro bij Fidelity Investements, Jurrien Timmer, heeft onlangs een positieve voorspelling gedaan over de financiële markten. Hij is van mening dat de Fed in theorie op elk moment zou kunnen kantelen door minder te verkrappen dan verwacht. Volgens hem kan dit de markten een verlichting bieden die broodnodig is. Hij zei het volgende:

“Het zilveren randje achter het lagere dieptepunt van de markt is dat het mooie bullish divergenties op de wekelijkse grafieken zette. Hieronder zien we een hoger dieptepunt in de wekelijkse stochastiek (een momentumoscillator).”

Ondertussen heeft The New York Times gemeld dat de bruto nationale schuld van de Verenigde Staten voor het eerst de $31 biljoen heeft gepasseerd. Dit is een financiële mijlpaal die kwam als de begrotingsvooruitzichten van het land op de lange termijn somberder worden mede door de stijgende rente.

De analist van Fidelity verklaarde dat de huidige marktsituatie een zilveren randje heeft, verwijzend naar een grafiek van de S&P 500. Het hele jaar zijn de prestaties namelijk sterk gecorreleerd met de S&P 500. Oktober geldt historisch als een winstgevende maand en veel handelaren hopen dan ook op een herstel van Bitcoin (BTC).

Gisteren was er eindelijk een klein herstel te zien na de rampzalige maand september. Zowel Bitcoin als de beurzen op Wall Street zagen een groene dag. Een overheidsrapport dat enige tekenen van verzwakking in de arbeidssector aan het licht bracht, droeg bij aan de stijging. Dit werd vooral gezien als een waarschuwing dat de Fed binnenkort haar renteverhogingen zou kunnen afremmen, waardoor de kosten van leningen voor bedrijven zijn gestegen.

Bitcoin steeg in lijn met de bredere winsten van de Amerikaanse aandelen. Bitcoin bereikte zelfs het hoogste niveau sinds 217 september terwijl andere altcoins ook mee gingen omhoog. Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld voor een prijs van $19.913 met een lichte daling van bijna een half procent op de dag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!