Ripple

Solana overschrijdt de 100 miljard transacties

Solana (SOL) maakte haar debut in de crypto-sector door live te gaan in april 2019. Sindsdien is de blockchain enorm gegroeid in termen van marktkapitalisatie, maar heeft het ook vooruitgang weten te boeken binnen de DeFi, NFT en Web3-sectoren. Daarnaast is Solana Labs, de ontwikkelaars achter de blockchain, constant bezig om de performance van de blockchain te verbeteren.

Een van de redenen dat de Solana-blockchain het goed heeft gedaan in de afgelopen drie jaar, is dat het protocol altijd de kosten laag probeert te houden. Daarnaast heeft het netwerk een capaciteit van meer dan 710.000 transacties per seconden zonder gebruik te maken van schaalmethoden. Deze argumenten maken Solana een waardige concurrerend van Ethereum (ETH), al gaat het af en toe wel een mis. In de eerste maanden van dit jaar kende Solana namelijk een reeks problemen die voor het uitvallen van de blockchain zorgde.

De afgelopen maanden is het uitvallen van de blockchain echter minder frequent geworden. Het lijkt er dan ook op dat Solana de goede kant op aan het ontwikkelen is. Recentelijk heeft de blockchain zelfs een nieuw mijlpaal bereikt. Volgens een analyse van Nansen, dat op 19 september is gepubliceerd, heeft het dagelijkse volume van Solana-transacties namelijk dat van Ethereum overtroffen.

Het netwerk heeft daarnaast de 100 miljard transacties overschreden. Sinds de oprichting heeft het netwerk meer dan 100.060.740.298 transacties verwerkt, zoals gerapporteerd door Solana.com. Dit betekent een gemiddelde van 2.515 transacties per seconde tegen een gemiddelde kostprijs van $0,00025. Ondanks dat Solana problemen had met de blockchain-prestaties op het netwerk, blijven de transactiemogelijkheden van het platform onaangetast.

De gegevens van Nansen tonen verder de groeiende acceptatie en populariteit van het netwerk als gevolg van de hogere en goedkopere transactiesnelheden. De toename van dagelijkse transacties kan worden verklaard door de toename van wallets. In het tweede kwartaal van 2022 betaalden SOL-gebruikers minder geld aan fees dan Ethereum-gebruikers.

Ondanks een aantal problemen en verstoringen heeft SOL Network haar ecosysteem en netwerk verbeterd. Het rapport geeft gebruikers een beeld van de groei van het Solana-netwerk.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN