Solana daalt sterk na nieuwe netwerkstoring

De snelle layer-1 blockchain, Solana (SOL) heeft maar liefst 11,1% verloren en wordt momenteel verhandelt voor een prijs van $39,74. De nieuwe daling van de negende grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie betekent een verlies van $13,5 miljard, waardoor de prijs van SOL bijna 85% is gedaald ten opzichte van de all-time high van $260,06.

De langdurige bearish actie op SOL heeft de afgelopen zes maanden tientallen miljarden dollars aan beleggersvermogen weggevaagd. De marktkapitalisatie van de blockchain bereikte een recordhoogte van $77,99 miljard op 6 november 2021.

Een belangrijke reden voor de daling van Solana gaat over de storing van de blockchain die gisteren plaatsvond. Een andere reden is dat er sprake is van een dalende vraag naar op Solana gebaseerde non-fungible tokens (NFT’s).

Gisteren heeft de blockchain zich volgens de Solana-status door een storing van meer dan vier en een half uur heen geworsteld. Het was de eerste storing in de afgelopen maand, de vorige storing vond plaats op 1 mei 2022. De blockchain heeft de afgelopen 3 maanden moeite gehad om 100% uptime (een maatstaf voor beschikbaarheid) te bieden. Het is dan ook de negende keer dit jaar dat de blockchain is gecrasht.

Gegevens van Solana-status laten een heatmap zien waaruit de beschikbaarheid van de SOL-blockchain kan worden afgelezen. Hieruit kan ook worden gezien dat de blockchain in januari zeven dagen oprij is gecrasht. De mede-oprichter van Solana tweette het volgende:

“Alle bots verwijderd”

Te midden van de storing daalde ook de interesse in Solana NFT’s. Volgens gegevens van Cryptoslam daalde de totale NFT-verkoop op Solana met 61,30% tot $1,72 miljoen. Okay Bears, de Bored Ape Yacht Club-achtige NFT-collectie op Solana vertoonde een verminderde interesse van gebruikers, waarbij het 24-uurs handelsvolume daalde met 43,40%, volgens gegevens van OpenSea. De handelsvolumes van andere populaire NFT-collecties op Solana, waaronder Trippin’ Ape Tribe, DeGods en FatCats Capital, daalden in dezelfde periode ook met minstens 40%.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!