Ethereum

Nexo CEO overtuigt dat Ethereum sterk in prijs zal stijgen

Antoni Trenchev, de medeoprichter en CEO van Nexo, is positief gestemd over de ontwikkelingen omtrent Ethereum (ETH). Dit benoemde Trenchev recent in een CNBC interview. De Ethereum upgrade komt volgende maand eraan. Dit ziet de Nexo CEO als reden voor een sterke prijsstijging. In een recent artikel bespraken we ook al de stijging in activiteit op het Ethereum netwerk omtrent deze upgrade.

Transitie naar proof-of-stake

In de upgrade veranderen er een aantal belangrijke zaken. Zo zal het Ethereum netwerk een transitie maken van proof-of-work (PoW) consensus mechanisme naar een proof-of-stake (PoS) versie. Bitcoin (BTC) was het eerste blockchain project en introduceerde hiermee het proof of work mechanisme. Proof-of-work krijgt al een tijd kritiek vanwege het energie-intensieve mining process dat er bij komt kijken. Zo heeft de Zweedse regering bij de Europese Unie aan de deur geklopt voor een mogelijk proof-of-work verbod. 

Nadelen proof-of-work

Proof-of-stake is in potentie minder energie intensief en kunnen er meer transacties per seconden worden verwerkt. Volgens Trenchev zal het nieuwe consensus mechanisme meer gebruikers aantrekken en het aantal transacties doen stijgen. Dit kan resulteren tot een positieve feedback loop voor de prijsontwikkelingen omtrent Ethereum. 

Burning

Daarnaast zal de upgrade er voor zorgen dat Ethereum minder onderhevig is aan inflatie. Dit komt doordat de upgrade het concept van “burning” introduceert. Dit houdt in dat er Ethereum tokens zullen worden vernietigd bij elke betaling. Samen met de inflatie ontwikkelingen over de hele wereld op macro niveau is dit positief voor de prijsontwikkelingen van Ethereum. 

Groei in projecten

Als laatst verwacht Trenchev dat de upgrade nieuwe projecten mogelijk maakt. De verschuiving naar proof-of-stake zal dit nog makkelijker en efficiënter maken. Zo zullen decentralized finance en metaverse projecten niet eerder vertoonde beloften waar kunnen maken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN