Ethereum koers

Ethereum haalt Cardano in op basis van ontwikkelaars-activiteit

Op maandag onthulde Santiment middels een tweet dat Ethereum (ETH) in de afgelopen 30 gemiddeld de meest opvallende ontwikkelingsactiviteiten heeft gezien in vergelijking met andere blockchain-netwerken. Santiment schreef het volgende:

“Ethereum heeft nu het hoogste voortschrijdend gemiddelde van 30 dagen van opmerkelijke ontwikkelingsactiviteit, volgens ons algoritme voor het volgen van opmerkelijke dagelijkse Github-inzendingen.”

In mei en juni was Cardano (ADA) het blockchain-netwerk met de meeste activiteit. Dit kwam vooral omdat er geanticipeerd werd op de aankomende Vasil-hardfork. In afwachting naar de grote upgrade van Cardano, zijn er ongeveer 1.000 dApps in ontwikkeling.

Ethereum heeft dit echter overtroffen omdat het netwerk aan de vooravond van The Merge staat. Maandag meldde The Crypto Basic dat de klant van Ethereum voor institutionele staking, Teku, een upgrade had ontvangen in afwachting van The Merge.

The Merge is een migratie van het Ethereum-netwerk van het het Proof-of-Work (PoW) consensusmodel naar Proof-of-Stake (PoS). De fusie vindt plaats wanneer de uitvoeringslaag van Ethereum wordt gefuseerd met de Beacon Chain, wat de PoS-keten is. Naar verwachting zal The Merge op 15 september plaatsvinden. Bijna twee weken geleden voltooiden de ontwikkelaars daarnaast de lancering van het laatste testnet, Goerli.

Ondertussen zijn de deposito’s in het stakingcontract van Ethereum gestegen. Deze maand alleen al werd er ongeveer 153.000 ETH aan het contract toegevoegd. De ontwikkelaars hebben verduidelijkt dat de ingezette ETH echter niet meteen kan worden opgenomen na The Merge. Wel is er sprake van een liquide beloning in ETH op de ingezette activa.

Lark Davis en Arthur Hayes van BitMex zijn optimistisch over de prijs van ETH na de fusie. Volgens hen wordt ETH namelijk deflatoir wat leidt tot schaarste. Meltem Demirors, de CSO can CoinShares, heeft echter gezegd dat deze nieuwe dynamiek van Ethereum een gebrek heeft aan nieuw institutioneel kapitaal.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN