Raoul Pal voorspelt een aanbodschok voor Ethereum na The Merge

Raoul Pal, de voormalig directeur van Goldman Sachs, heeft voorspelt dat er voor Ethereum (ETH) een aanbodschok zal plaatsvinden wanneer het netwerk succesvol is met het integreren van de Beacon Chain, wat ook wel The Merge genoemd wordt.

Momenteel is Pal in dienst bij Real Vision en zei in een video dat de overgang van Ethereum naar Proof-of-Stake (PoS) zal resulteren in een aanbodschok. Volgens hem zal de oorzaak van het aanbodschok de plotselinge vermindering van het totale aanbod zijn. Ook zullen een groot aantal miners worden geëlimineerd van het netwerk. The Merge zal naar verwachting in september plaatsvinden en zal resulteren in een reductie van ongeveer 90% van het totale aanbod van Ethereum, naast verschillende netwerkupgrades.

Pal gaf daarnaast aan dat de resulterende marktfluctuatie bullish zal zijn voor Ethereum. Ook gelooft hij dat de tweede grooste cryptocurrency beter zal presteren dan Bitcoin (BTC). De daling van het aanbod zal de verkoopdruk op Ethereum namelijk verminderen en dus de weg vrijmaken voor een stijging van de prijs.

Ook merkte hij de aanzienlijke marktverandering op die werd veroorzaakt door het elimineren van miners. Doordat het netwerk overgaat naar PoS, zal de grote behoefte aan miners op de blockchain worden weggenomen. Hierdoor zal de invloed van de miners op de prijs worden verminderd. Pal legde het volgende uit:

“Er zijn geen miners meer. Dus, daarom, alle activiteiten van de miners om de tokens te verkopen die ze hebben verdiend, verkopen ze waarschijnlijk ongeveer 80% van de tokens die ze krijgen om hun eigen activiteiten te financieren. Dat is ongeveer een miljard of 2 miljard per maand, dat is uit de markt. Dus dat is een kleine aanbodschok. Er is geen voortdurende druk elke dag van mijnwerkers die zijn beloond met Ethereum.”

De voormalig Goldman Sachs-directeur voorspelde dat Ethereum na de upgrade een grote hoeveelheid kapitaal zal aantrekken om te staken. Daarnaast gaf hij aan dat het totale bedrag aan ETH dat wordt ingezet na de upgrade zou kunnen stijgen van 9% naar 30%. Beleggers zouden namelijk willen profiteren van de gegarandeerde winst. Ook zal een toename van ingezette ETH het aanbod voor de handel verder verminderen, wat ook bullish is voor de prijs.

Op het moment van schrijven wordt Ethereum verhandeld voor een prijs van $1.689, waarmee het een kleine plus van 0,20% draait ten opzichte van 24 uur geleden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!