Ethereum

Polygon (MATIC) kunnen de inkomsten van Ethereum (ETH) kannibaliseren, aldus Coinbase

In een nieuw onderzoeksrapport heeft de grote Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase aangegeven dat layer-2-schaaloplossingen (L2’s), zoals Polygon (MATIC), de inkomsten van Ethereum (ETH) kunnen kannibaliseren. Het gaf het volgende aan:

“De toekomst van L2’s zou heel goed een zero-sum game kunnen zijn, aangezien de L2 die de meeste gedecentraliseerde applicaties bevat, op een dag het hele Ethereum-ecosysteem van stroom kan voorzien. Dat suggereert dat L2’s uiteindelijk inkomsten van Ethereum weg kunnen houden.”

Coinbase zei vervolgens dat schaaloplossingen zoals Polygon (MATIC), Optimism (OP) en Arbitrum de afgelopen 12 maanden minder dan één procent van de omzet hebben gegenereerd die Ethereum binnenhaalde. Het beschreef het als volgt:

“In de afgelopen 12 maanden heeft Token Terminal gemeld dat Ethereum $9,971 miljard aan totale inkomsten heeft verdiend, vergeleken met een totaal van slechts ongeveer $78 miljoen op Arbitrum, Polygon en Optimism.”

De beursgenoteerde cryptocurrency-beurs zei dat zodra Ethereum overgaat naar een proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme, de schaaloplossingen mogelijk een daling van de stakingsopbrengsten zullen veroorzaken, wat op zijn beurt weer een negatieve invloed zou kunnen hebben op de prijs van ETH:

“Als er meer gebruikersactiviteit naar L2’s migreert en die L2’s hun eigen tokens nodig hebben om transacties te vergemakkelijken, kan dat de inzetopbrengsten voor validators verminderen die minder zullen verdienen met die netto transactiekosten. Als dat het staken op het platform ontmoedigt, zou dat de omvang van het circulerende ETH-vloeistofaanbod kunnen vergroten, wat mogelijk de ETH-prijzen zou schaden.”

Coinbase gaf echter aan dat schaaloplossingen op de lange termijn Ethereum ten goede kunnen komen, omdat ze de netwerkactiviteit zullen vergroten. Het sloot af met:

“Ook de impact van L2’s die de inkomsten van Ethereum opeten, kan een fenomeen op korte termijn zijn. Op de lange termijn zijn de inkomsten afhankelijk van meer activiteit in het algehele crypto-ecosysteem en van de vraag of Ethereum de dominante universele (of algemeen gebruik) blockchain wordt.

Als L2’s meer transacties mogelijk maken door ze goedkoper, sneller en gemakkelijker te maken, kan de initiële impact op de inkomsten worden verzacht door de toegenomen activiteit die uiteindelijk op het netwerk plaatsvindt.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN