O’Leary van Shark Tank voorspelt mega-kans voor Bitcoin

Kevin O’Leary, beter bekend als Mr. Wonderful in de tv-serie Shark Tank, heeft onlangs uitgelegd waarom hij doorgaat met allocatie in Bitcoin (BTC). Op 4 augustus had O’Leary een interview met Crypto Jebb, een influencer in de crypto-industrie. De investeerder zei hierin het volgende:

“De grote kans, de megakans voor Bitcoin, en waarom ik lang blijf en waarom ik blijf toewijzen aan Bitcoin is wanneer we beleid krijgen en instellingen eraan kunnen toewijzen, soevereine rijkdom en pensioeninstellingen, zullen ze waarschijnlijk 50 basispunten plaatsen, dat is een halve procent, tot een procent in Bitcoin, en dat is waar je uit dit bereik gaat breken. Hoe hoog? Niemand weet het, want de vraag is bijna onverzadigbaar.”

“De meeste grote instellingen willen een positie in crypto en ze willen de opa-crypto. Ze willen Bitcoin. Ze kunnen het nog niet kopen… Ik help de instellingen en de staatsfondsen met indexering, en ze vertellen me allemaal dat ze willen indexeren voor Bitcoin, maar dat ze het niet kunnen kopen. Ze hebben geen beleid. Ze hebben geen compliance-infrastructuur. Dus we moeten dit voor elkaar krijgen.”

O’Leary beweerde in een ander interview, met YouTuber Meet Kevin, dat de crypto-markten in gevaar zijn van een massale capitulatie die verdere paniek onder beleggers kan veroorzaken. Destijds (6 juli) gaf hij aan dat de markt de bodem nog niet had bereikt, ondanks de ineenstorting ervan in de twee maanden ervoor.

Daarnaast voorspelde hij dat de ‘grote man’ in de crypto-industrie naar nul zou gaan, wat hij als zeer gezond beschouwd voor de markt. O’Leary zei:

“Er is nog geen grote man die naar nul is gegaan, en ik denk dat dat nog moet komen. Moeilijk te zeggen wie het is, omdat het zal zijn vanwege hefboomwerking en een soort relatie in een tegenpartij-holding die ze niet hebben bekendgemaakt, en ik speculeer nu alleen maar, maar dat zou heel gezond zijn voor de markt om dat te hebben gebeuren.”

Ook gaf O’Leary commentaar op Voyager Digital, het crypto-makelaarsbedrijf dat op 6 juli een faillissementsbescherming aanvroeg nadat bleek dat groot kapitaal niet meer toegankelijk was. Hij gaf aan dat het bedrijf te klein was om zijn grote man te vormen die naar nul gaat. Ook zei hij dat andere crypto-bedrijven die tot nu toe gefaald hebben, irrelevant waren in termen van marktkapitalisatie.

Daarnaast gaf O’Leary een waarschuwing af. Volgens hem zouden de crypto-markten in de nabije toekomst een massale capitulatie kunnen ondergaan die voor nog meer onzekerheid voor investeerders zou zorgen. Aan de andere kant zou zo’n gebeurtenis een uitstekende kans zijn om kopen. O’Leary gaf het volgende aan:

“Ik hou van een grote, grote paniekgebeurtenis. Dat is altijd een geweldige manier geweest om naar beneden te gaan. Het is handdoek gooien. Het is capitulatie. Het is een enorm volume. Het is totale paniek op straat en altijd een geweldige koopkans.“

Het is echter moeilijk om te voorspellen wanneer een dergelijke gebeurtenis zou plaatsvinden, aldus de investeerder. Hij beweerde wel dat het een goede zaak zou zijn voor de industrie. Een capitulatie-gebeurtenis zou kapotte bedrijfsmodellen namelijk wegvagen en de markt helpen af te komen van speculatie met overdreven hefboomwerking.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!