Polygon de derde grootste blockchain in totaal aantal adressen

In de afgelopen tijd heeft Polygon Network (MATIC) opmerkelijke veerkracht laten zien in bearish weer voor de crypto-sector. Ondanks de bear-markt, heeft de layer-2 schaalbaarheid-oplossing op Ethereum (ETH) een constante toename van het aantal netwerkadressen en het volume van transacties laten zien.

Volgens statistieken van Coin98 heeft Polygon namelijk sinds begin 2022 een stijging van 22% in het totale aantal adressen meegemaakt. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat Polygon nu de derde grootste blockchain is op het gebied van het totaal aantal adressen. Alleen Ethereum en Binance Smart Chain zijn nog groter.

Het Q2-rapport van de layer-2 blockchain laat zien dat er nu 5,34 miljoen unieke adressen zijn, wat een stijging is van 12% ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Ook is het transactievolume in het tweede kwartaal met 4% gestegen ten opzichte van Q1. Daarnaast zijn de transactiekosten gedaald met 49%, wat opmerkelijk is vanwege het feit dat de crypto-markt sinds begin 2022 een neerwaartse beweging meemaakt. De gemiddelde transactiekosten tijdens het tweede kwartaal waren rond de $ 0,018.

Vooral de groei van Polygon in het tweede kwartaal was opmerkelijk, met meer dan 90 duizend ontwikkelaars die hun eerste contract op de blockchain publiceren. Polygon zei:

“Meer dan 90k ontwikkelaars hebben hun eerste contract gepubliceerd. Dit is meer dan 3x het tempo van de groei in het eerste kwartaal. Gemiddeld gingen er dagelijks 1k nieuwe makers en 2,7k nieuwe contracten live in de keten.”

Polygon adressen stijgen vooral bij DeFi-protocollen

In de DeFi-protocollen van Polygon wordt de stijging van het aantal adressen vooral waargenomen. Dit komt omdat veel investeerders de neiging hebben om weg te gaan bij Ethereum-gebaseerde DeFi-protocollen vanwege de hoge gasprijzen. Momenteel heeft Polygon $1,85 miljard aan totale waarde vergrendeld (TVL) , waarbij AAVE de Polygon TVL domineert met 23,44%.

Daarnaast is er groei te zien in de NFT-markt van Polygon. OpenSea heeft aangekondigd dat er 1,2 miljoen nieuwe wallets naar Polygon zijn gekomen, waarmee het totaal op 1,5 miljoen komt. Het aantal NFT-transacties is weliswaar afgenomen met 64%, maar het totale bedrag aan geldtransacties in met 47% toegenomen tot $122 miljoen.

In gerelateerde ontwikkelingen is onlangs de Zero-Knowledge Ethereum Virtual Machine uitgebracht door Polygon. De oplossing zou compatibel zijn met reeds bestaande smart contracts, ontwikkelaarstools en wallets. Het is bedoeld om de schaalbaarheid te verbeteren, de kosten te verlagen en de beveiliging te handhaven zonder afbreuk te doen aan een van deze factoren.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!