The Merge is Ethereum’s kans op de nummer één positie

Ethereum-onderzoeker, Vivek Raman, is ervan overtuigd dat de aanstaande overgang van Ethereum (ETH) naar proof-of-stake het in staat zal stellen de positie van Bitcoin (BTC) als de meest prominente cryptocurrency over te nemen, ook wel de flippening genoemd. Hij zei het volgende tegen Cointelegraph:

“Ethereum heeft, alleen vanuit economisch perspectief en vanwege het effect van de aanbodschok, een kans om Bitcoin om te draaien.”

The Merge, een langverwachte upgrade die de overgang van Ethereum van een proof-of-work naar een proof-of-stake-systeem zal voltooien, zal in september plaatsvinden. Bovendien zal het het monetaire beleid van Ethereum transformeren, waardoor het netwerk ecologisch duurzamer wordt en het totale aanbod van ETH met 90% wordt verminderd. Raman beschreef het als volgt:

“Na de fusie zal Ethereum een ​​lagere inflatie hebben dan Bitcoin. Vooral met het verbranden van vergoedingen zal Ethereum deflatoir zijn, terwijl Bitcoin altijd inflatoir zal zijn. Hoewel bij elke halvering de inflatie daalt.”

Hoewel Bitcoin zijn functie als digitaal goud zal behouden, zal Ethereum volgens Raman nog steeds “een grotere adoptieruimte” hebben als de basislaag van de gedecentraliseerde financiële (DeFi) economie.

De upgrade zal echter de hoge transactiekosten van Ethereum niet verlagen, wat nog steeds het belangrijkste probleem is dat Ethereum ervan weerhoudt te schalen. Volgens Raman is dat geen probleem, aangezien Ethereum zal vertrouwen op layer-2-schaaloplossingen, zoals Polygon (MATIC), om de activiteiten van de meeste gebruikers te ondersteunen. Hij sloot af met:

“Gebruikers moeten leren dat al hun activiteiten op layer-2 moeten staan ​​en dat layer-2 uiteindelijk Ethereum zal gebruiken als basislaag voor afwikkeling en beveiliging en decentralisatie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!