Ethereum koers

Ethereum-tokens op exchanges bereikt 4-jaar low

Het aantal Ethereum (ETH) op exchanges bereikte gisteren een dieptepunt bereikt in vier jaar. Het lage aantal Ethereum-tokens heeft zeer waarschijnlijk te maken met de inkomende upgrade van het netwerk, waarbij Ethereum overgaat op Proof-of-Stake (PoS).

Volgens Glasnode bevatten de gecentraliseerde exchanges die door het platform worden gevolgd, momenteel 19,09 miljoen ETH. In juli 2018 bedroeg dit iets minder dan 20 miljoen ETH-tokens. Daarnaast is het aantal ETH-tokens in de afgelopen vijf dagen met 10% gedaald van 21,191 miljoen.

Deze data lijkt echter te zijn versterkt met de hoge uitstroom van beurzen dat aan de gang is. Gegevens van Glassnode gaven ook aan dat de uitstroom van valuta een hoogtepunt in 13 maanden heeft bereikt. Dit wijst erop dat er minder interesse is van beleggers om activa te verhandelen of te houden op gecentraliseerde exchanges.

Chainalysis rapporteerde vergelijkbare bevindingen:

“De verandering in ETH op exchanges kende de grootste eendaagse daling in 202 dagen, afnemend met 432,84k ETH tot 249,58k ETH.”

De sterke daling van ETH-tokens op exchanges is waarschijnlijk het gevolg van de groeiende hoeveelheid Ethereum die wordt ingezet terwijl het netwerk zich aan het voorbereiden is op de grootste upgrade tot nu toe. Het doel van de upgrade is om de schaalbaarheid en de veiligheid van het netwerk te verbeteren door over te schakelen naar het PoS-mechanisme.

De afgelopen dagen is het aantal ingezette Ethereum dan ook gestaag toegenomen. The Merge wordt verwacht op 19 september, waarbij het huidige mainnet zal fuseren. Op het moment van schrijven staat het totaal ingezette bedraag op 13,14 miljoen verspreid over meer dan 410.000 validators.

De prijs van Ethereum heeft het de afgelopen 24 uur goed gedaan. Het is namelijk met bijna 8% gestegen naar een prijs van $1.614. Het heeft een marktkapitalisatie van meer $196 miljard en is met 33% gestegen in de afgelopen week.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN